Aki bullying áldozata volt annak miért kéne "meggyógyulnia" és megszeretnie az embereket?
Nem értem miért kezelik betegségként azt, ha valaki a bullying eredményeként esetleg traumákat szenved és megutálja az embereket? Ő a beteg vagy akik elkövették vele azt?
Mit kell ezen kezelni? Van egy normális egy természetes reakció egy realitásban előforduló gyakori jelenségre...
"De képzeljétek el, hogy en bloc ilyen az emberiség."
A te környezeted nem az emberiség etalonja. A többség egyáltalán nem ilyen.
"És ráadásul ez megint olyan fajta kezelés ami nem az okokat orvosolja csak magát a tüneteket."
"Ez"? Melyik? Semmilyen kezelésről nem volt szó eddig, hanem azt mondtad, hogy egyáltalán semmit nem kell vele kezdeni.
Ha "okok" alatt azt érted, hogy vannak agresszív érzéketlen emberek, akiktől meg kell védened magad, akkor meg az a helyzet, hogy egy egészséges, valódi, szilárd felnőtt személyiség ezeket tudja kezelni. Ez a gyógyulási irány.
Kérdező, valami baj van veled.
Aki ilyen támadás áldozata, az sérül.
Akkor pedig gyógyítani kell. Ha van rá jó gyógyszer, akkor azzal - ha nincs, akkor tüneti szerrel kell csökkenteni a problémákat.
Vagy te inkább nem gyógyítanád? Miért?
Sőt, többet mondok: aki ezt okozta neki, többnyire az is sérült.
Tehát akkor ŐT IS kell gyógyítani - azzal együtt, persze, hogy számon is kell kérni rajta, amit tett.
Vagy te hogyan csinálnád?
14
Pont erről beszélek, elsősorban az okokat kell megszüntetni. A nem kívánatos elemeket ki kellene dobja a társadalom magából ezzel szemben bálványozza, imádja, közszemlére bocsátja.
A kezelés ott kezdődne, hogy ezeket összegyűjteni, bezárni, kezelni, átnevelni, vagy ha menthetetlenek akkor közmunka.
Ahogy téged hallgatlak, inkább kivégezni szeretnéd őket.
Mind.
Vagy még jobb lenne, ha az összes embert, nem?
Nehogy egyszer is valamelyik ilyet csináljon veled.
Szerintem komoly beteg vagy. Nagyon nagy szükséged lenne gyógyításra!
16.
Nem értem mi a baj ha azt adod amit kapsz? Legalább a bomlasztó kártékony elemek megszűnnének létezni? Az amcsik elég jól csinálják ezt…
Bully áldozat vagyok. Az első bully elvette tőlem a bizalmat, nemcsak másokban, hanem saját magamban is. A második bully pedig megfosztott az önbecsülésemtől. Pedig a legtöbb ember nem gonosz.
Kedves kérdező! Szerinted nem beteg az, akinek nemcsak, hogy nincs önbizalma, de még értéktelennek is látja magát? Ez akár önveszélyes is lehet.
Az első bully vezetője az apjától tanulta. Végül is kapott egy kisebb büntetést, de szerintem ezt a lelkületet nem lehet büntetéssel elmulasztani. Aki feltette a vaskalapot vagy szemellenzőt, azt abban is fogják eltemetni.
A második végül is segíteni akart, és csak a munkáját végezte. Nem akart bántani; éppen csak hiányoztak neki olyan információk, melyeket csak én ismertem magamról. Egyszerűen nem lehetett olyan mélyre hatolni a lelkemben, és a jövőbe sem láthattak. A csapatból a nyitottabb egyéneket azóta már felvilágosították, a többivel sajnos nem lehet mit kezdeni.
"Pont erről beszélek, elsősorban az okokat kell megszüntetni. "
Az is egy ok, hogy te képtelen vagy továbblépni a múltadon.
19
Kicsit könnyen beszélsz az az érzésem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!