Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Aki bullying áldozata volt...

Aki bullying áldozata volt annak miért kéne "meggyógyulnia" és megszeretnie az embereket?

Figyelt kérdés

Nem értem miért kezelik betegségként azt, ha valaki a bullying eredményeként esetleg traumákat szenved és megutálja az embereket? Ő a beteg vagy akik elkövették vele azt?

Mit kell ezen kezelni? Van egy normális egy természetes reakció egy realitásban előforduló gyakori jelenségre...

2022. febr. 19. 10:19
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
90%
Mert nem minden ember olyan.
2022. febr. 19. 10:26
 2/28 anonim ***** válasza:
93%
Mert nem en bloc az emberiség a bully.
2022. febr. 19. 10:27
 3/28 anonim válasza:
13%
Nem minden ember ilyen, “csak” kb. a 80 %. Főleg ebben a primitív országban. Én mindig is többre tartottam az állatokat, 30 év alatt sem sikerült meggyőzni az ellenkezőjéről.
2022. febr. 19. 10:31
 4/28 anonim ***** válasza:
94%
A trauma az nem betegség? És igen, tr vagy a beteg. Az hogy kinézik az emberek a különcöket, az elég gyakori a gyerekeknél. Így működik a természet is, nem tudom hallottál-e már a fehér holló életéről.
2022. febr. 19. 10:33
 5/28 anonim ***** válasza:
89%

Ő a beteg azok miatt, akik ezt csinálták vele, ennyi.

Mondjuk talán betegségnek durva nevezni, mindenesetre egy nem ideális, sok esetben javítható állapot.

Egyébként az emberek többsége nem gonosz, legfeljebb buta, nem kell ilyen 80%-ot írni stb.

2022. febr. 19. 10:34
 6/28 A kérdező kommentje:

1-2

De képzeljétek el, hogy en bloc ilyen az emberiség. Nem csak azt a 4-5-öt utálom teljes szívből akik kezdeményezik az ilyesmit, hanem azt a másik 10-et akik velük nevetnek, meg az a másik gyáva 20-at akik végignézik és semmit nem tesznek mert juj a hierarchiában elfoglalt helyemet féltem és nehogy kiközösítsenek engem is. Undorító és gusztustalan féreg faj.

2022. febr. 19. 11:03
 7/28 anonim ***** válasza:
94%

"De képzeljétek el, hogy en bloc

ilyen az emberiség."

De ez így max egy gondolatkísérlet, mert nem mindenki ilyen, legfeljebb a környezetedben sokan.

2022. febr. 19. 11:06
 8/28 A kérdező kommentje:

7

Nem mindenki, aki áldozatokat leszámítva a többi ilyen. Lásd 6-os komment.

2022. febr. 19. 11:08
 9/28 Phoney ***** válasza:
100%

Nem elvből kell valamit gyógyítani vagy nem gyógyítani, hanem azért, mert egy nyomorult állapot, ami lehetne jobb is. A legtöbb mentális zavarról elmondható, hogy teljesen természetes reakció valamire, ami történt az emberrel (vagy éppen kimaradt neki), de ettől még nem lesz egészséges.

Ha elégedett és teljes életet élsz traumatizált mizantrópként anélkül, hogy ártanál másoknak, akkor valóban nem kell gyógyítani.

2022. febr. 19. 11:10
 10/28 A kérdező kommentje:

9

"Ha elégedett és teljes életet élsz traumatizált mizantrópként anélkül, hogy ártanál másoknak, akkor valóban nem kell gyógyítani."

Nyilván ez nem áll fenn. De kicsit olyan érzése támad az embernek, hogy menj és puszilgasd meg apád gyilkosát, mert nem jó haragot tartani. Lehet eltúlzott a példa, de remélem a lényeg leszűrhető.

És ráadásul ez megint olyan fajta kezelés ami nem az okokat orvosolja csak magát a tüneteket.

2022. febr. 19. 11:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!