Felmondtam a Netflix előfizetésem mert nyomják le a torkomon a rasszok közötti illetve homoszexuális kapcsolatokat, más is van így ezzel?
Már nincs olyan új film amiben ne lenne a homoszexualitás vagy rasszok közötti keveredés reklámozva. És nem túlzok, már egy sincs.
Régebben sosem zavart ez a téma, a melegek meg feketék stb teljesen közömbös téma volt a számomra.
De most már kezd taszító lenni az egész.
Mi jön még. 11 évesekkel való szexuális viszony normalizálása szubliminális üzenetekkel?
10
Netflixet nézel? Mert én Netflixről beszélek
Az LGBTQ+-lakosság aránya azért 3%-nál jóval nagyobb, átlagosan 10%-ra teszik. Az USÁ-ban is már 5% fölött van csak a leszbikusnak, melegnek, biszexuálisnak vagy transzneműnek vallják magukat, és persze tudjuk, hogy egyrészt ez a négy kategória nem fedi le a teljes közösséget, másrészt hogy az idősebb korosztály kevésbé hajlamos felvállalni az irányultságát (akár még saját maga előtt is tagadja azt, vagy nem foglalkozik vele).
A sorozatokban általában van kb. 10 olyan szereplő, akinek ismerjük valamennyire az irányultságát, szerelmi életét. Közülük minimum egy statisztikai alapon nem lesz heteró, pláne, ha egy fiataloknak szóló sorozatot nézel. Mint ahogy ha laktok 10-en egy utcában, akkor valószínűleg egy ember közületek sem lesz heteroszexuális.
Nyilván az LMBTQ-emberek kevésbé voltak megjelenítve a múltban a filmekben, így természetszerű, hogy többen találtak rá erre a kevésbé kiaknázott témára napjainkban. Ahogy egyébként a feketékére is.
Összességében még mindig több film és sorozat foglalkozik fehér, heteró emberekkel, de értelmes ember fehérként is tud szimpatizálni egy feketével és átérezni a helyzetét, vagy éppen egy meleg párkapcsolat történetét is tudja saját magára alkalmazni.
A netflix nem reklámozza a homoszexualitást (azt nem is lehet reklámozni), maximum az elfogadását (amit meg nagyon is kell reklámozni). Akinél meg annak, hogy egy fekete bőrű férfi csókol meg egy fehér bőrű nőt, 2022-ben bármiben is nagyobb jelentősége van, mintha egy barna szemű meg egy kék szemű ember csókolózna, az vagy tekerje vissza az időgépét 1930-ba, vagy forduljon szakorvoshoz.
14
Nem is azzal van a baj, hogy egy-egy filmbe bekerülnek lgbtq tagok. 10 éve még én is együtt érezve néztem egy filmet amely egy leszbikus lány nehéz életét mutatta be.
De azóta már szinte nincs olyan főszereplő egy sorozatban sem akinek ne fekete lenne a párja vagy ne lenne homoszexuális. Tehát az üzenet az, hogy ezek a fajta párkapcsolatok magasabb szinten vannak mint a megszokott és legelterjedtebb fehér- fehér, hetero felállás? Ez zavar leginkább, hogy nem csak pozitívan diszkriminálnak a feketék meg homoszexuálisok felé (mintegy felvilágosultnak mutatva be ezeket a sötét fehér-fehér párokhoz viszonyítva) de negatívan diszkriminálnak a fehér és heteroszexuális párokkal szemben. Ezek szubliminális (tudat alattira) ható üzenetek (pont mint a reklámfogások) amelyek miatt végső soron az ember egy idő után azt fogja érezni, hogy ő nem elég nyitott, nem elég toleráns csak mert fehér vagy heteró párja van.
Szerintem veszélyes játék ez. És nem tudom mi az igazi mögöttes cél, ennyire agresszív népszerűsítése egy alapból toleráns emberből is ellenérzést vált ki.
"negatívan diszkriminálnak a fehér és heteroszexuális párokkal szemben"
Annyit nézted ezeket, hogy teljesen átragadt rád is ez a nyávogós, régebben hópihének csúfolt áldozatmentalitás.
16
Nem értelek.
Mi az érved ebben a témában?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!