Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » A kedvem jobb lesz, ha tudom,...

A kedvem jobb lesz, ha tudom, hogy láthatlak, Mègis hadat üzenek ezzel a bánatnak, Aki el is jön hozzám, és megfogván a kezem, El mondja azt, hogy te nem tennéd ezt velem. Milyen ez a vers?

Figyelt kérdés
2021. okt. 24. 00:00
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Hát, elég vacak.

Először is, bárgyú, értelmetlen. Aztán nem ártana, ha legalább az igekötők helyesírása menne. A sorok nem azonos hosszúak, a ritmus béna. A rímek kb általános iskolás színtűek, mint ahogy gondolom te magad is az vagy.

Az egyetlen pozitívuma, hogy legalább rövid. Lehetne mondjuk négy sorral rövidebb, akkor tökéletes lenne.

2021. okt. 24. 01:17
 2/2 Wadmalac ***** válasza:
100%

A rímek keresése közben kicsit elvesztetted a tartalom egységét.

A sorok rímelnek, de a tartalmuk már nem folyamatos, sőt, kissé ellentmondó, plusz hogy mondjam, nincs történeti folytonosság.

A vers lényege valahol egy gondolat, érzelem, érzés, hangulat átadása lenne, az meg itt nem stabil végig.

Sajnos sok felkapott dalszöveg elköveti tök ugyanezt a hibát, mégis befutott, szóval ne add fel.

De van itt még sok csiszolnivaló.

Még egy dolog. A rím önmagában kevés.

Akkor ütős, ha a verssorok RITMUSA is egybevág.

Csak ujjgyaokrlatként (ez is sablon semmi, de a rím-ritmus és folyamatos tartalomra példának, 3 perc alatt csak ennyit tudok):

Látványod lélegzem, te vagy a levegőm.

Fulladok nélküled, eltitkolt szeretőm.

Csak kezed melege fűti a lelkemet.

Csak hitem szívedben hajtja még szívemet.

2021. okt. 25. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!