LMBTQ-sok! Egzaktul tudományosan mérni lehet, hogy valaki transz? A fejére tett érzékelőkkel?
Azt mondták az LMBTQ-s felvonulók, hogy ezt hogy valaki transz mérni lehet pontos tudományos készülékkel. Elmondanátok hogy ezt hol olvastátok?
Én férfiként, férfinek érzem magam és így élem meg az életem. Lehetséges lenne, hogy a vizsgálat szerint ezzel ellentétben nő vagyok? Ki akarom deríteni🙂
#15:
Akkor, ha ez hit alapon megy, akkor én meg kérhetem, hogy delfinnek jegyezzenek be a személyimbe?
A bemondásra megy azért elég erős.
A nemi szerep diszfória megállapítása felnőttek esetében egy interjúval kezdődik, ahol a kezelőorvos először nemi szerep diszfóriát valószínűsít. Ki kell zárni azt, hogy
1) a probléma nem tartós
2) van organikus ok a tünetek mögött.
Ha valamelyiknél bukik a dolog, akkor a nemi szerep diszfória dg. is bukik. Ha itt átmegy a páciens, akkor *standardizált* tesztekkel (pl. MMPI-2) szokás a nemi szerep diszfória dg-t megerősíteni, miután egy hosszabb interjú megy egy klinikai szakpszichológussal elemzik (ebben az esetben) főleg a hosszmetszeti tünettant. A standardizált teszteket átvágni nem nagyon lehet, nagyon gyorsan értékelhetetlennek minősítik a tesztet, erre külön mutatók vannak.
Ezzel megkaptuk a klinikailag is jelentős szenvedés tényét, okát, ennél több nem nagyon kell. De a tartós diszfóriás érzés képalkotó eljárásokkal mérhető aktivitás-eltéréseket okoz az agyban, így ha valaki nagyon akarja, még azt is megnézheti. Csak nem teszik, mert baromi drága, és annyi szűrőn megy át a páciens a nemátalakításig, hogy gyakorlatilag lehetetlen színlelni.
Legalább is Magyarországon szerencsére ez így működik. De van ország ahol akár első beszélgetésre is a kezedbe nyomják a papírt a hormon terápiához.
A TV-ben egy szakember mondta, hogy neki egy férfinak született magát nőnek érző entitás azaz transz minden hónap azonos szakán rendszeresen véreztette az orrát. Magától folyt az orrából a vér és ezt annak tudta be, hogy lelkileg azonosult a női nemmel.
Na kíváncsi vagyok ezt hogyan magyarázzátok?
Úgy hogy bolondok mindenhol léteznek a világon és 100000000% hogy az a személy akiről beszélsz nem volt valójában transz. Mert aki tényleg transz az csak nyugodtan akarja élni az életét úgy ahogy ő jónak érzi (mint minden más emberi lény) anélkül, hogy emiatt idióták problémáznának.
De persze manapság már létezik olyan, hogy "transtrender" és akit leírtál az teljesen biztos, hogy egy "transtrender". (A transtrender az amikor valaki nem transz de annak állítja be magát a figyelemért, de ilyen emberek mindenhol léteznek bármilyen közösségben.)
#27 "Ez nem úgy van, hogy valaki "kitalája", hogy ő most transz, vagy bármi hasonló."
Ez igaz, de sajnos vannak akik csak úgy felveszik magukra mert akkor több figyelmet kap az illető, vagy valami más okból. Nem hiába létezik néhány angol nyelvű közösségben a "transtrender" megnevezés a figyelemvadászokra.
De minden másban egyet értek.
Hogy ki fiú, ki lány, azt a genetika a figantatáskir eldonti.
Ezen a kettőn kívül másféle nem nincs.
Mondhatsz, amit akarsz, pingálhatod, kaszaboltathatod magad, a biológián, a genetikán, a természet törvényein nem változtatsz.
Ez faktum!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!