Mi, "hardcore" Trianonozók, akik szintén ismerjük a térség nemzetiségi összetételét, minket, legalábbis engem nem érdekelnek a nemzetiségi arányok. Akkor érdekelne bárkit is, ha ez alapján döntöttek volna. Akkor kb. úgy nézne ki az országhatár, mint '41-ben.
A múltba búsongás meg azért van, mert ezzel kb. elvágták az ország jövőjét pár száz évre. Ennyi.
Iparosodás helyett visszamentünk a középkorba, mert csak a mezőgazdaság maradt. Az átkosban az iparosítási kísérletek eleve halálra voltak ítélve, mert minden nyersanyag az országhatáron túl van.
A mezőgazdasággal meg max. annyira jutunk, hogy ha a keselyűknek (drága szomszédainknak) éghajlati, vagy egyéb mezőgazdasági problémáik lesznek, megint minket szállnak meg.
Ez tény, de erre nincs ráhatásunk. Különben is, itt is, meg a szomszédos országokban is talicskával tolták ki az állami vagyont a gengszterváltás idején, úgyhogy tényleg mindegy is lehetne.
20-as 22-esnek
“Hardcoe trianonozókkal” nem vitatkozom, szerintem nagyjából minden hülyeség, amit írtál, hiszen nem vágták el több száz évre a fejlődésünket vele, nem süllyyedtünk vissza a középkorba sem. Ezek csak üres szónoki fordulatok. A Bécsi döntések utáni határok valóban jobban igazodtak az etnikai igazsághoz Kárpátalját kivéve, mert ott a magyarok jelentős kisebbségben voltak akkor is. Engem pl. érdekel az etnikai igazságosság, ha Trianonról van szó, mert ha nem így lenne, akkor tkp. nincs is miről értelmesen beszélni. Busongani, “önsebenyalogatást” folytatni persze úgy lehet csak igazán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!