Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Melyik a Naphoz legközelebbi...

X0 kérdése:

Melyik a Naphoz legközelebbi csillag?

Figyelt kérdés
Csak szavazás, nem kérdés, sajnos nem volt filozófia és elméleti nyelvészet témakör se.

2021. ápr. 24. 18:34
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Kiderült hogy nem teljesen egységes hogy mit jelent a magyar nyelvben a "legközelebbi". Elég nyilvánvaló, hogy a "Nap"-ra szavazók inkább matematikai gondolkodásúak, míg a többi inkább a humán tantárgyakat kedveli. A "Nap"-ra szavazók között valószínűleg több a férfi, a többinek pedig az idegen nyelvek tanulása mehet jobban, illetve közösségibb alkatúak, szeretnek barátkozni, beszélgetni, nyelvi képességeik lehetnek jobbak, stb. Én sose barátkoztam mert minek, csak teher fenntartani, semmi igényem se volt rá. Kan vagyok egyébként, utálok idegen nyelveket tanulni. A lényeg hogy kiderült hogy azért nem annyira elenyésző hogy csak én gondolom így. Nyelv-függő is, Lojban-ban például biztos hogy csak a Nap a helyes válasz.
2021. ápr. 25. 13:06
 22/28 anonim ***** válasza:

A kettős tagadás a magyar nyelv sajátossága, és 𝐍𝐄𝐌 igenlést jelent a magyarban!

Más nyelv ezt másképp kezeli, ott tényleg azt jelentené.

2021. ápr. 25. 19:40
 23/28 Mojjo ***** válasza:
100%

"Elég nyilvánvaló, hogy a "Nap"-ra szavazók inkább matematikai gondolkodásúak, míg a többi inkább a humán tantárgyakat kedveli."

Maximálisan reál gondolkodású és beállítódottságú vagyok, amennyire tudom, Leon is, szóval ez nem nyert. Értem én, hogy a matematikában mit jelentene a kérdés, de nem matematikai szemszögből kérdezted. Egy reál beálítódottsághoz szerintem az is hozzátartozik, hogy az ember képes a körülötte lévő világot több rétegre bontani, képes felfogni és kezelni a maga összetettségében, nem pedig csak az egyik aspektusát nézni. Szóval ez az egész gondolatmenet abszolút nem talált.

De ilyen következtetéseket - melyik válaszadó milyen beállítódottságú és milyen nemű - megfelelően tervezett, végrehajtott és kiértékelt kutatással lehetne csak levonni. Te gondolom leginkább csak hasraütésre tetted, "így logikus" alapon.

2021. ápr. 25. 20:34
 24/28 anonim ***** válasza:

"nem teljesen egységes hogy mit jelent a magyar nyelvben a "legközelebbi".

De, teljesen egységes:

saját magadon kívül az, amelyiknek a legkisebb a távolsága tőled.

2021. ápr. 25. 21:08
 25/28 A kérdező kommentje:

A jelenlegi szavazás szerint 5/20 = 1/4-e szerint a Nap. Szóval nem egységes.

Korábban pedig valószínűségekről írtam: hogy az Nap-ra szavazók között több a reál beállítottságú, mint a másik csoportban, illetve hogy a reál beállítottságúak között nagyobb a Nap-ra szavazók aránya: ebbe még az se tartozik bele hogy a többség a Nap-ra szavazna. Az viszont már valószínű, hogy az 5 Nap-ra szavazó többséges reál beállítottságú. Én nem is tudok szavazni a saját szavazásomra, úgyhogy rajtam kívül 5. Senki se állította hogy minden reál beállítottságú a Nap-ra szavazott.

2021. ápr. 25. 21:12
 26/28 Mojjo ***** válasza:
100%
@25: Nem, de az állításaidat az égvilágon semmi nem támasztja alá, csak az, hogy - szerinted - így van és ennyi. Szóval hiába írsz valószínűségekről, azokat vagy eltaláltad, vagy nem, vagy igazak, vagy nem. Az "így van, mert így gondolom" nem igazán a valóság megismerésének biztos útja.
2021. ápr. 25. 21:53
 27/28 anonim ***** válasza:

"Szóval nem egységes."

Khmmm... kicsit gyenge a képzés mostanában.

2021. ápr. 25. 22:22
 28/28 anonim ***** válasza:
Proxuma Kentauri.
2021. ápr. 27. 07:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!