Melyik a Naphoz legközelebbi csillag?
A kettős tagadás a magyar nyelv sajátossága, és 𝐍𝐄𝐌 igenlést jelent a magyarban!
Más nyelv ezt másképp kezeli, ott tényleg azt jelentené.
"Elég nyilvánvaló, hogy a "Nap"-ra szavazók inkább matematikai gondolkodásúak, míg a többi inkább a humán tantárgyakat kedveli."
Maximálisan reál gondolkodású és beállítódottságú vagyok, amennyire tudom, Leon is, szóval ez nem nyert. Értem én, hogy a matematikában mit jelentene a kérdés, de nem matematikai szemszögből kérdezted. Egy reál beálítódottsághoz szerintem az is hozzátartozik, hogy az ember képes a körülötte lévő világot több rétegre bontani, képes felfogni és kezelni a maga összetettségében, nem pedig csak az egyik aspektusát nézni. Szóval ez az egész gondolatmenet abszolút nem talált.
De ilyen következtetéseket - melyik válaszadó milyen beállítódottságú és milyen nemű - megfelelően tervezett, végrehajtott és kiértékelt kutatással lehetne csak levonni. Te gondolom leginkább csak hasraütésre tetted, "így logikus" alapon.
"nem teljesen egységes hogy mit jelent a magyar nyelvben a "legközelebbi".
De, teljesen egységes:
saját magadon kívül az, amelyiknek a legkisebb a távolsága tőled.
A jelenlegi szavazás szerint 5/20 = 1/4-e szerint a Nap. Szóval nem egységes.
Korábban pedig valószínűségekről írtam: hogy az Nap-ra szavazók között több a reál beállítottságú, mint a másik csoportban, illetve hogy a reál beállítottságúak között nagyobb a Nap-ra szavazók aránya: ebbe még az se tartozik bele hogy a többség a Nap-ra szavazna. Az viszont már valószínű, hogy az 5 Nap-ra szavazó többséges reál beállítottságú. Én nem is tudok szavazni a saját szavazásomra, úgyhogy rajtam kívül 5. Senki se állította hogy minden reál beállítottságú a Nap-ra szavazott.
"Szóval nem egységes."
Khmmm... kicsit gyenge a képzés mostanában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!