Melyik a Naphoz legközelebbi csillag?
Ha idetéved valaki aki tudja módosítani a címet: be kellene írni elé hogy
[Nyelvfilozófiai szavazás]
mert így 1 közül 2-nek az jut eszébe hogy rossz kategóriában van.
A nyelv alapvetően a nyelvhasználóké. A nyelvhasználók a nyelvvel valamit ki szeretnének fejezni, kérdés esetén pl meg akarnak tudni. Ezt a kérdező szándékának lehet hívni. A kérdezőnek pedig ez esetben garantáltan nem az a szándéka, hogy megtudja hogy a Nap pont ugyanott van, ahol önmaga, hanem az, hogy megtudja, melyik a legközelebbi csillag, ami nem a Nap.
Azaz, ha nem tudálékoskodó s.ggfejek akarunk lenni, hanem normális emberi lényként akarunk reagálni a másik kérdésére, akkor a Proxima Centauri a helyes válasz.
#3:
Szerintem erre válaszként a "Nap" nem csak bunkóság, de helytelen is. Az, hogy a Naphoz a Nap van legközelebb, önmagában ostobaság. Tökmindegy a nézőpontot. Vagy én maradtam le valami hülyeségről, amiért ez elfogadható válasz lenne, az még annyira sem érdekel. Filozófia ide vagy oda, azt mondani, hogy a Naphoz a Nap van a legközelebb, szimplán idiotizmus.
Kérdező!
Melyik az orrodhoz leközelebbi orr?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!