Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Melyik a Naphoz legközelebbi...

X0 kérdése:

Melyik a Naphoz legközelebbi csillag?

Figyelt kérdés
Csak szavazás, nem kérdés, sajnos nem volt filozófia és elméleti nyelvészet témakör se.

2021. ápr. 24. 18:34
A kérdező szavazást indított:
Nap
Proxima Kentauri
21 szavazat
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
17%
A Nap a legközelebbi csillag a Naphoz.
2021. ápr. 24. 18:35
 2/28 A kérdező kommentje:

Ha idetéved valaki aki tudja módosítani a címet: be kellene írni elé hogy

[Nyelvfilozófiai szavazás]

mert így 1 közül 2-nek az jut eszébe hogy rossz kategóriában van.

2021. ápr. 24. 19:31
 3/28 Mojjo ***** válasza:
100%

A nyelv alapvetően a nyelvhasználóké. A nyelvhasználók a nyelvvel valamit ki szeretnének fejezni, kérdés esetén pl meg akarnak tudni. Ezt a kérdező szándékának lehet hívni. A kérdezőnek pedig ez esetben garantáltan nem az a szándéka, hogy megtudja hogy a Nap pont ugyanott van, ahol önmaga, hanem az, hogy megtudja, melyik a legközelebbi csillag, ami nem a Nap.

Azaz, ha nem tudálékoskodó s.ggfejek akarunk lenni, hanem normális emberi lényként akarunk reagálni a másik kérdésére, akkor a Proxima Centauri a helyes válasz.

2021. ápr. 24. 19:34
 4/28 Mojjo ***** válasza:
100%
(Elnézést, nem vettem időben észre, hogy csak szavazás.)
2021. ápr. 24. 19:52
 5/28 A kérdező kommentje:
Semmi gond, nem azt jelenti hogy nem szabad írni, csak hogy én nem kérdeztem. Hasznos amit írtál.
2021. ápr. 24. 19:55
 6/28 LeonScottKennedy ***** válasza:
79%

#3:

Szerintem erre válaszként a "Nap" nem csak bunkóság, de helytelen is. Az, hogy a Naphoz a Nap van legközelebb, önmagában ostobaság. Tökmindegy a nézőpontot. Vagy én maradtam le valami hülyeségről, amiért ez elfogadható válasz lenne, az még annyira sem érdekel. Filozófia ide vagy oda, azt mondani, hogy a Naphoz a Nap van a legközelebb, szimplán idiotizmus.

2021. ápr. 24. 22:31
 7/28 A kérdező kommentje:
6-os: a Nap egy csillag, 0 távolságra van a Naptól.
2021. ápr. 24. 22:35
 8/28 LeonScottKennedy ***** válasza:
79%
2021. ápr. 24. 22:40
 9/28 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Melyik az orrodhoz leközelebbi orr?

2021. ápr. 24. 22:41
 10/28 A kérdező kommentje:
A sajátom.
2021. ápr. 24. 22:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!