Marx: A tőke című könyve hasonló Hitler: Harcom c. könyvéhez? ha elolvasom megérthetem a kommunista ideológia fő irányelveit? ha "A tőke" nem az akkor milyen könyvet olvassak?
Figyelt kérdés
2021. ápr. 2. 13:00
1/10 anonim válasza:
A tőke egy közgazdaságtani kritika és ideológia között van félúton. De Marxot tanítanak a nagy amerikai egyetemeken is, szóval nem épp egy Mein Kampf. A XX. századi kommunizmushoz nem sok köze van.
2/10 anonim válasza:
A mein kampf egy faszsg. Unalmas, agyhalált okozó valami. A tőke a maga idejében elfogadott és nagyon éles, előremutató mű volt. Az abban leírtak a mai német társadalom alapját képezik. Sok más helyen is átvették az alapvetéseket, ahol szociális piacgazdaság működik (pl skandináv országok). Ezek az elvek a feudális diktatúrákban nem működnek jól, ahol a királyok akarják megmondani mi legyen. Ilyen pl a teljes Közép és K Európa. Nálunk a sötétség miatt kár marxizmussal próbálkozni. Láthattuk mi lett belőle, de ezért Marxot hibáztatni nem túl okos dolog, kb mintha a finnugor nyelvrokonságért a habsburgok lennének a hibásak. :)
3/10 A kérdező kommentje:
olvastad a mein kampfot?:D én le se tudtam tenni olyan jó olvasmány volt, határozottan kötelőzővé tenném középsuliban, sokkal inkább hozzájárul a szellemi fejlődéshez mint a besztercebánya ostroma
2021. ápr. 2. 15:43
4/10 A kérdező kommentje:
és nem vagyok náci, Eichmann is tanulmányozta a zsidókat mielőtt munkába látott
2021. ápr. 2. 15:44
5/10 anonim válasza:
Ez már a te bajod:) A jelenlegi rezsimben még lehetsz ezzel a hozzáállással szakállamtitkár:) Csak ne reklámozd, hogy az elveid a náciktól vetted:)
6/10 anonim válasza:
Marxot és Hitlert nem lehetvegy lapon említeni inellektuális szinvonal szempontjából. Ettől még a Tőke ugyanúgy olvashatatlan, mint a Mein Kampf, csak más okból. Egy dologban nagyon hasonló mindkét könyv. Nagyon sok ember könyvespolcán ott díszelegtek, de nagyon kevesen olvasták őket.
7/10 A kérdező kommentje:
az 5-ös észak koreából írt?:D
2021. ápr. 2. 17:17
8/10 A kérdező kommentje:
énnem tom de néhány ember olyan buta h az már fizikailag fáj nekem
2021. ápr. 2. 17:17
9/10 anonim válasza:
Hajjaj. :D
A múltkor úgy jártam, hogy megjegyeztem, hogy az eddig létezett kommunistának hívott rendszereknek semmi köze nem volt meghirdetett eszmékhez, mire valaki észtvesztően ostoba elnevezett kommunistamosdatónak. Miközben pont, hogy nem mosdattam, hanem eláztattam az eddigi képviselőit a rendszernek. :D
10/10 anonim válasza:
Marx bár kommunista volt, inkább egy új ágat találtfel az pedig a Marxizmus ami a modern liberalizmus szülő atyája. Abból nem hiszem hogy a kommunizmust megértenéd. A liberalizmust annál inkább
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!