Miért ilyen kis csúnya gonosz rasszista az IQ ? IQ térkép
IQ MAP [link]
Miért ilyen kisz cúúúna gonoc rásszistá az IQ ?
Tudjuk hogy főként öröklött genetikai tényező, és hogy oktatással IQ-t (azaz észt) nem lehet növelni csak szimplán tudást adni.
31-es, Ne találj ki hülyeségeket egy vesztésre álló vita kedvéért, nem kell ide a fantáziálás. Pusztán azért mert a valóság sérti a doktriner egalitárius balos igazságérzetedet. Nem kellett volna annyi bugyuta rajzfilmet meg happy end-es amcsi filmet nézegetni gyerekkorodba (ahol a gonosz mindig jól meglakol), amivel kiskorodtól fogva indoktrinálták világnézetdet, és közelebbi kapcsolatban lennél a realitással. Nem lennél doktriner balos, tehát nem az érzelmeid, hanem az eszed vezérelne.
Eddig az összes külön nevelt kísérlet azt mutatta hogy a környezetnek, anyagi helyzetnek vajmi kevés köze van az IQ-hoz.
PL: az egy családban felnövő szimpla testvérek akiknek nem azonos teljesen a genetikája (10-20 %-ban is eltérhetnek az aktív inaktív örökölt gének) mint az egypetéjű ikreknek (akik genetikailag azonosak), nos náluk az IQ szint nagyon durván eltérhet , másban is lehetnek tehetségesek vagy tehetségtelenek. Tehát hiába nevelkedtek a szimplán testvérek egy családnál.
" [link]
Egy "picit" nagyobb minta volt vizsgálva.
Együtt nevelt egypetéjűek:
0,86 a korreláció, mint írta is a Mensa.
Külön neveltek:
0,75"
Igen, "nagyon pici" a különbség:DD Külön nevelt, genetikailag azonosok között is csak 0,75-ös a korreláció értéke, ráadásul, mint mondtam, ez nem jelent teljesen különböző környezetet (feltehetőleg hasonlók voltak így is a gyermekkori behatások, mert az ikrek egyik tagját nem a busmanokhoz vagy egyéb afrikaiakhoz adták, ahol akár teljesen más ingerek is érhették volna őket), tehát a környezet okozta különbség MÉG nagyobb.
Értem én, hogy neked jólesik az, hogy hazudozva és másokat szidva próbálod igazolni a rögeszmédet, de a tények téged cáfolnak.
MENSA nem tudományos egyesület, soha nem végzett tudományos kutatást hanem egy agyon reklámozott laikus társaság.
Nem ülnek ott pszichológus professzorok sem genetikusok akik szakembernek számítanának a témában.
"New definitions of intelligence"
Na itt már tudtam hogy valami áltudományos szart fognak írni.
Ilyen álkategóriákat is használnak már: Bodily kinesthetic Intelligence.
Interpersonal intelligence.
Intrapersonal intelligence.
Olyan embereknek találták ki akiknek a klasszikus IQ-ja alacsony,hogy ezzel kompenzálják őket. Csakhogy ennek az észhez semmi köze sincsen. PL fekete sportoló írni-olvasni alig tud, a számolás nehezen megy, de jó focista vagy kosaras stb...
Neked senki nem tudományos, aki megcáfolja a hülyeségeidet, még ha a téma legelismertebb kutatója is, mint Mackhintos. Értem.
Meg a pszichológia tankönyvek sem tudományosak. Mert én ezekre hivatkoztam.
Eddig volt türelmem, jelentettem a kérdést, mert csak provokáció a célja. Úgyse tesznek vele semmit, pedig már semmi keresnivalója itt, menjen szépen az ezóba vagy politikába.
Meg a pszichológia tankönyvek sem tudományosak. Mert én ezekre hivatkoztam.
Ja sportolós Néger-Joe IQ: Bodily kinesthetic Intelligence.
MEg a mari néni-féle piaci árus féle IQ is előlépett: Interpersonal intelligence
Mi következő új típusú IQ lesz kitalálva még a hülye embereknek?
Plomin, R.; Deary, I. J. (February 2015). "Genetics and intelligence differences: five special findings". Molecular Psychiatry. 20 (1): 98–108. doi:10.1038/mp.2014.105. PMC 4270739. PMID 25224258.
The heritability of intelligence increases from about 20% in infancy to perhaps 80% in later adulthood.
Erre varrj gombot.
Nincs szükség vallás szerű szövegekre, mi tényekkel dolgozunk. Te meg nem, ez a különbség köztünk.
A 80% az hasonló érték, mint a 0,76-os szorzó, ami, mint mondtuk, létezik, de nagyon nagy teret hagy a környezeti változóknak beleavatkozni. Elmondtuk, hogy ez az érték a mértnél miért kisebb minden valószínűség szerint, de azért iránymutatásnak jó ez is.
Elég sok mindent elmond rólad az is, hogy mi pontosan ezt bizonyítottuk be, erre te nagy diadalmasan felhozod ezt a tanulmányt:DDD
Na mindent összefoglalva: a kül. népcsoportok közti IQ különbségek
legnagyobb részben a kül. környezeten, és esetleg az alultápláltságban, ilyenekben gyökereznek, és részben a genetikán, ami ilyen mértékben mértékben már kicsit kevésbé fontos tényező, mint egyedi esetekben. De jól tetted, @35, hogy megemlítetted ezt, mert nekem valamiért eszembe sem jutott. AZ alultápláltság az egyik legfontosabb ilyen tényező, és ez egyébként elég jól megfigyelhető ezen a térképen is, szemmel látható a jelentős korreláció.
Az alultápláltság hatása az intelligenciára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!