A legtöbb ember "autópilótán" él az élete nagy részében?
Úgy érted, hogy sodródik? Nem tudom, hogy a "legtöbben-e", de sokan, igen.
Mondjuk ennél kicsit összetettebb a dolog, eleve definiálnunk kellene, mit nevezünk tudatos életvezetésnek. Mindenki folyamatosan döntéseket hoz, a különbségek abból adódhatnak, hogy mekkora változásokat hoznak a döntései az életére nézve a felkínált lehetőséghez képest. De igen, az emberek gyakran választják a kisebb változást hozó döntéseket.
Fejtsd ki kérlek, hogy az antinatalizmus keresőszó hogy került ide.
Persze. Csak nézd meg őket. Mindig a kütyüjét nyomkodja, vagy háttérzene szól, vagy valamit csinál. Még egyedül sem mer maradni önmagával úgy, hogy csend van.
Még megijedne, hogy önálló gondolatai támadnának...
Pont, hogy nem.
A legtöbb ember csinál valamit.
Aki robot pilótán van, az elmenne dolgozni, megvenné a napi éhség elűző kajáját, de nem élvezné, és nem csinálna semmit. Max az agymosásra alkalmas kereskedelmi adókat bámulná fapofával. Minden nap ugyanakkor ágyba feküdne, hogy másnap az egészet megismételje.
#7:
Szerintem a 6. válasz irónia/szarkazmus volt.
#7 Nem tudom és ami azt illeti nem is érdekel. Aki más életével foglalkozik, az elmulasztja a sajátját.
Mindenki magából indul ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!