Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Hogyan kezdhetném el a filozóf...

Hogyan kezdhetném el a filozófia "tanulását?"

Figyelt kérdés

Szeretnék mélyebben belelátni a filozófia tudományába, mind az irányzatokat, illetve azok képviselőti, mind pedig ezek összefüggéseit, kialakulásait szeretném tanulmányozni, esetleg tanulni. De házat sem a tetővel kezdünk el építeni, hiába olvastam és szerettem Camus abszurdját.

Épp ezért az a kérdésem: hogyan kezdhetném el a filozófiai tanulmányaimat? Mivel kezdjem? Esetleg van valami tankönyv, vagy szöveggyűjtemény, amit ajánlotok?

2020. jún. 3. 23:57
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem elso korben keress filozofiatorteneti konyveket, azokban leirjak a filozofia kialakulasat, kezdeti szakaszait, nevesebb kepviseloit (Szokratez, Platon, Marcus Aurelius, stb.), lesz egy kis ralatasod, mivel foglalkozik, mi is az valojaban. Aztan majd meglatod, mely resze erdekel, merre indulj tovabb.
2020. jún. 4. 00:06
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha beszélsz angolul, ezt a csatornát ajánlom! (Megtalálod podcastként is)

https://www.youtube.com/watch?v=i1JplU2LPxY&list=PLpncTkdqXU..

Vagy ha olvasni jobban szeretsz, az oldalukon le vannak gépelve az egyes epizódok [link]

2020. jún. 4. 07:56
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én iskolai filozófia tankönyvekkel kezdeném, hiszen azt feltehetően olyanok írták, akik figyelembe vették a célközönség nulla tudását a témáról. Én pl. gimi 3. vagy 4. évében kezdtem tanulni az iskolában, volt könyvünk is, emlékszem, biztos lehet még ilyen tankönyveket találni legalább antikváriumban.
2020. jún. 4. 14:29
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Azóta beszereztem egy gimis tankönyvet és szöveggyűjteményt, és azokból próbálok tanulni, emellett olvasgatom még az itthoni, egy-két filozófia könyvünket.
2020. jún. 17. 14:25
 5/5 anonim ***** válasza:
Éljen és hajrá! :)
2020. jún. 17. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!