Hogyan kezdhetném el a filozófia "tanulását?"
Figyelt kérdés
Szeretnék mélyebben belelátni a filozófia tudományába, mind az irányzatokat, illetve azok képviselőti, mind pedig ezek összefüggéseit, kialakulásait szeretném tanulmányozni, esetleg tanulni. De házat sem a tetővel kezdünk el építeni, hiába olvastam és szerettem Camus abszurdját.
Épp ezért az a kérdésem: hogyan kezdhetném el a filozófiai tanulmányaimat? Mivel kezdjem? Esetleg van valami tankönyv, vagy szöveggyűjtemény, amit ajánlotok?
2020. jún. 3. 23:57
1/5 anonim válasza:
Szerintem elso korben keress filozofiatorteneti konyveket, azokban leirjak a filozofia kialakulasat, kezdeti szakaszait, nevesebb kepviseloit (Szokratez, Platon, Marcus Aurelius, stb.), lesz egy kis ralatasod, mivel foglalkozik, mi is az valojaban. Aztan majd meglatod, mely resze erdekel, merre indulj tovabb.
2/5 anonim válasza:
Ha beszélsz angolul, ezt a csatornát ajánlom! (Megtalálod podcastként is)
https://www.youtube.com/watch?v=i1JplU2LPxY&list=PLpncTkdqXU..
Vagy ha olvasni jobban szeretsz, az oldalukon le vannak gépelve az egyes epizódok [link]
3/5 anonim válasza:
Én iskolai filozófia tankönyvekkel kezdeném, hiszen azt feltehetően olyanok írták, akik figyelembe vették a célközönség nulla tudását a témáról. Én pl. gimi 3. vagy 4. évében kezdtem tanulni az iskolában, volt könyvünk is, emlékszem, biztos lehet még ilyen tankönyveket találni legalább antikváriumban.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Azóta beszereztem egy gimis tankönyvet és szöveggyűjteményt, és azokból próbálok tanulni, emellett olvasgatom még az itthoni, egy-két filozófia könyvünket.
2020. jún. 17. 14:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!