Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » A modern rabszolgaság létező...

A modern rabszolgaság létező fogalom?

Figyelt kérdés

Mármint nagyon úgy tűnik, hogy igen. Az emberek 98%-ra igaznak tűnik.

Amit adnak az embernek fizettséget egy kézzel azt a másikkal el is veszik.

Akkor mi értelme volt a munkának?

Most azért teperjél, hogy amiért megdolgozol keményen és kifizetnek neked az visszaadd egy másik ugyanolyan munkáltatónak?

A régi rabszolgatartó időkben is az alapszükségleteket biztosították a rabszolgáknak mit amilyen a szállás, étel, ital, ruházat mivel belátták ezek nélkül rosszabbul teljesítenek.

Ma sincs másképp, hiszen csak az alapszükségletekre futja, a pici extra az csupán az elégedetten tartása az embereknek a szórakozási lehetőségek nagyobb kínálatával, azt a fals benyomást keltve az emberekben, hogy mindenük megvan, jól érzik magukat, de a lényeg ugyanaz, az életük javarészét másokért élik, a felső tízezernek áldozzák fel, csakúgy mint rabszolgatartás idejében a rabszolgák.

A felső tízezerbe kerülés meg lássuk be, amolyan science fiction kategória, csakúgy mint néhány száz éve.

2020. febr. 10. 11:02
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/175 Wadmalac ***** válasza:
94%

"Hanem úgy kellene nevelni az embereket hogy önként tegyék ezt."

Na itt bukott az álom.

Láthatóan neked is az kell, ami a másiknak több van, nem még hogy amid van, abból oda akard adni másnak, ami nem ma kell, hanem holnap kéne valamire.

Tegyük fel, hogy én feltalálok valami iszonyatosan jó kütyüt. Megfuttatom kickstarteren, rákap egy nagy cég, eladom nekik azzal, hogy minden egyes eladott darabból csak egy dollárt kérek.

Olyan jó a kütyü, hogy veszik, mint a cukrot, évente eladnak belőle ötmillió darabot. Nekem lesz évi ötmillió dollár keresetem.

Mit csinálok én ezzel?

Nem eltapsolom a kaszinóban, hanem folyamatosan befektetem a közben kitalált új kütyüm fejlesztésébe, gyártásába, ahelyett, hogy eladnám ezt is.

Amit ez hoz, azt megint új kütyü előállítására fordítom.

Mi lesz az eredmény?

A világ tele lesz az új, hasznos kütyükkel, én meg mellesleg kőgazdag leszek.

Most nézzük azt, hogy ha a te logikáddal csak évi 6000 dollárt kaptam volna a z első kütyüm után.

Mi lenne?

Lóxar sem lenne.

Legalábbis második, harmadik, negyedik hasznos kütyü biztosan nem.

A világ jól járna? Nem. Én? Én sem.

Az a baj, hogy te úgy képzeled, hogy a gonosz gazdagok ott ülnek a halom pénzen és számolgatják, mint Dagobert bácsi.

Lóxart.

Forgatják.

Tőkeként beinvesztálják új projektekbe, amitől azok is jobban mennek ,azok is termelnek.

Azok az általad utált gazdagok mozgatják a pénzükkel az egész világ technikájának, gazdaságának és ezzel a TE jólétednek is a fejlődését.

2020. febr. 11. 13:13
 82/175 anonim ***** válasza:
96%

81: én is Dagobert bácsit írtam neki az előbb... :)))

Fogalma nincs arról, hogyan működik a gazdaság!

De neki kéne az, ami a másiknak van (tehetsége, szorgalma, stb. miatt) - ő mindezt szeretné, nulla inputtal. Csak úgy, mert neki ez JÁR. Hát egy frászt jár!

A semmiért nem jár semmi!

2020. febr. 11. 13:25
 83/175 Wadmalac ***** válasza:
91%

"81: én is Dagobert bácsit írtam neki az előbb..."

Uhh, nem láttam, bocs, nem volt szándékos plagizálás. :)

2020. febr. 11. 13:28
 84/175 anonim ***** válasza:
91%
semmi baj, abszolút érthető, hogy ugyanaz jutott eszünkbe! :-D
2020. febr. 11. 13:30
 85/175 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező, létezik olyan, hogy progresszív adózás.

Svájcban pl. olyan, hogy a gazdagok akár 90% adót is fizethetnek a magas jövedelmek után.

Ebből van az ottani jóléti rendszer.

Van ám ennek egy hátránya is: aki teheti (márpedig a gazdag teheti a legjobban), az bizony kiviszi a termelést, de legalábbis az adózást az országból.

Tehát ezzel az ország rosszul jár.

Azért is rosszul jár, mert aki nem tudja jól kivinni az adót, az bizony sokszor inkább nem termel sokat, ezért aztán mindenki rosszul jár.

Egyébként tényleg nem hallottuk idáig, hogy 𝐓𝐄 személyesen mit akarsz felajánlani a közjó érdekében?

Vagy csak elvenni akarsz mástól?

Mert akkor el kell keserítselek: a legtöbb ember ezt akarja - és ebből még soha semmi jó nem sült ki.

Háború, rombolás lett belőle mindig.

2020. febr. 11. 13:32
 86/175 A kérdező kommentje:

A vagyon akkor is vagyon teljesen mindegy, hogy készpénzben van vagy ingatlanba fektetve. Az, hogy miben tartják az tulajdonképpen részletkérdés és bármikor átváltható egyik formáról a másikra, kevésbé likvid eszközök likviddé alakíthatók viszonylag rövid időn belül.

Ha bármelyik vagyonos akarná akkor eladhatna mindent és ülhetne egy halom pénzen. De nem teszik mert úgy nem szaporodik a pénzük. Inkább beketetik. Ez teljesen érthető és nincs benne semmi szencáió érték. De a tény az, hogy ülhetnének egy halom pénzen ha akarnának. Más viszont nem ülhetne még ha akarna sem.

Úgy próbálod prezentáni az egészet mintha a gazdagok valami jótékonykodási műveleteket végeznének és nem őket szolgálná a vagyon hanem a közjót. Munkahelyteremtéssel dicsekednek a gazdagok legtöbbször ami tulajdonképpen rabszolgahely teremtés inkább, és csak azért kell munkahelyet teremteni mert létezik a pénz mint minden felett álló hatalom.

De a jelenlegi rendzserben gondolkodsz és a jelenlegi rendszerben képzelsz el mindent de megértelek. A jelenlegi rendszer szabályait mint világunkat mozgató fizikai törvényekként képzeled el, és nem tudsz elképzelni egy olyan rendszert amelyben mások a “fizika törvényei”, mások a mozgató erők.

2020. febr. 11. 13:59
 87/175 anonim ***** válasza:
90%

86:

[link]

2020. febr. 11. 16:10
 88/175 A kérdező kommentje:

87

Lusta! :D

2020. febr. 11. 16:20
 89/175 anonim ***** válasza:
91%

Amiről te beszélsz az a szociális háló. A gyengék és rászorulók segítése közpénzből.

Egy jóléti társadalomban ez igen magas szinten van.

Eljutunk majd oda, hogy az egész szociális háló helyett lesz alapjövedelem. Ami természetesen negatív következményekkel jár, de valószínűleg elkerülhetetlen. A magasfokú automatizáció mellett lehetetlen fenntartani ennyi "biorobot" állást.

Kap mindenki alanyi jogon 70 ezer Ft-ot, és aki ennél többet akar az a tehetségére alapozva kiemelkedhet.

Ez nem megy szembe a kapitalizmussal sem, hiszen támogatja a rendszert. Gondoljunk bele, ha az automata gyárak ontják a termékeket, ki fogja megvenni? Ha általánosan 80%-os lenne a munkanélküliség és az emberek hajléktalanok lennének a nyomorban.

2020. febr. 11. 16:25
 90/175 anonim ***** válasza:
91%

"Úgy próbálod prezentáni az egészet mintha a gazdagok valami jótékonykodási műveleteket végeznének és nem őket szolgálná a vagyon hanem a közjót."

Szerintem inkább te képzeled úgy, mintha a gazdagok valami gonoszságot művelnének, és nem a közjót szolgálná az, hogy a vagyonukat felhalmozzák és befektetik.

Ugyanis nélkülük nem tudna működni a rendszer, ahogy azt már előttem nagyon türelmesen és aprólékosan mások leírták.

2020. febr. 11. 17:43
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!