A modern rabszolgaság létező fogalom?
Mármint nagyon úgy tűnik, hogy igen. Az emberek 98%-ra igaznak tűnik.
Amit adnak az embernek fizettséget egy kézzel azt a másikkal el is veszik.
Akkor mi értelme volt a munkának?
Most azért teperjél, hogy amiért megdolgozol keményen és kifizetnek neked az visszaadd egy másik ugyanolyan munkáltatónak?
A régi rabszolgatartó időkben is az alapszükségleteket biztosították a rabszolgáknak mit amilyen a szállás, étel, ital, ruházat mivel belátták ezek nélkül rosszabbul teljesítenek.
Ma sincs másképp, hiszen csak az alapszükségletekre futja, a pici extra az csupán az elégedetten tartása az embereknek a szórakozási lehetőségek nagyobb kínálatával, azt a fals benyomást keltve az emberekben, hogy mindenük megvan, jól érzik magukat, de a lényeg ugyanaz, az életük javarészét másokért élik, a felső tízezernek áldozzák fel, csakúgy mint rabszolgatartás idejében a rabszolgák.
A felső tízezerbe kerülés meg lássuk be, amolyan science fiction kategória, csakúgy mint néhány száz éve.
71
Mekkora egy embertelen kretén vagy te.
Miért is? Kockáztatok 100 milliót akkor hótra nem érdekel, hogy a parasztnak lesz-e munkája vagy sem.
Fizetek több adót a robotjaim után, és ennyi. Nincs szakszervezet, nem dumálnak vissza. 24/7 műszak van. Nincs táppénz, meg szabadság meg stb... elég pár technikus meg mérnök.
Esetleg fizetek 2x annyi adót hogy segítsem az államot az emberek átképzésében. Vagy felőlem alapjövedelemre is fordíthatják, és akkor nem kellene dolgoznod, hanem otthon TV-zhetsz egész nap.
142
Az a baj hogy pénzben méred az életet és ezért vagy szomorú.
144
Kell a fenének a pénz, utálom a pénzt.
Engem csak a túlélés érdekel, a boldog élet. És biztos vagyok abban, hogy a pénz nem hozza el a boldogságot. De sok szerencsét hozzá!
"Engem csak a túlélés érdekel, a boldog élet. És biztos vagyok abban, hogy a pénz nem hozza el a boldogságot."
A túlélés nem egyenlő a boldog élettel.
Boldog akkor leszel, ha nincsenek már gondjaid, és eléred azokat a céljaidat, amelyeket kitűztél magadnak.
Utálhatod a pénzt, és mondhatod rá, hogy nem érdekel, de SZÜKSÉGED LESZ RÁ hozzá. Én sem szeretem a pénzt, meg nem is utálom. Egy eszköz.
Szereted a mosógépedet? Gondolom nem.
A vasalódat? Talán azt sem.
Gyanítom, még a kertkaput sem szereted, és nem is különösebben érdekel.
Egyszerűen ott vannak, és kész. Teszik a dolgukat, amiért vannak.
A pénz is ilyen. Ha utálod a pénzt, akkor ez olyan, mintha a cserekereskedelem idején a szerszámokat vagy a birkaprémet utáltad volna.
Be kell látni, hogy ez hülyeség.
Ha utálod a pénzt, csak azt éred el, hogy nem foglalkozol a pénzkereséssel, elköltöd azt is, ami van (hogy ne legyen nálad az utálatos pénz), ez pedig egyenes út a BOLDOGTALAN élethez, de még a túlélésedet is alaposan megnehezíti.
Te döntöd el, merre indulsz.
"a pénz nem hozza el a boldogságot"
Valóban nem hozza el. A boldogságodat te tudod egyedül megteremteni. Nem lehet megnyerni a lottón, és más sem fogja a kezedbe adni.
Legyél boldog pénz nélkül. Hajrá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!