Napjaink emberére miért helyeznek ilyen irdatlan teljesítménykényszert?

Figyelt kérdés

Az van nekik megtanítva, hogy az égvilágon semmit nem érnek ha nem teljesítenek szuperül ezen, azon meg amazon a területen, mintha jelentéktelen lenne az életük ha nem tudnak valamit felmutatni.

Ez annyira nagy buli? Csak azért élni, hogy az elvárásoknak megfeleljen az ember, hogy csak a kis egocskáját táplálhassa?

Mi értelme van így élni. Most nyilván ezt cáfolni lehetne sok jól hangzó közhellyel, de szerintem inkább ne tegyük, mert ez igenis így van, az ember nagy teljesítménykényszer nyomása alatt kell leélje az életét, és csak annyit ér amennyit le tud tenni az asztalra (ergo önmagában egy emberi életnek nincs értéke).

2020. jan. 17. 19:12
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:

"Az emberektől elvárjuk, hogy robotként dolgozzanak,

a robotoktól elvárjuk, hogy emberként viselkedjenek."

2020. jan. 17. 22:18
 22/42 anonim ***** válasza:
100%

Attól még az ösztönös tevékenységeket lenézed. Ez az írásodból látszik.

A szeretet, szerelem miért lenne más? Azért mert te aszexuális vagy és fordítva (vagy sehogy sem) vannak bekötve a drótok, kb alantas viselkedésnek tartod.

Pedig a szerelem sem jobb semmivel, egy kokainhoz hasonló kémiai drogfüggés az agyban. Úgy ahogy a szeretet, valakinek a szeretete is egy neuroendokrin és fiziológiai folyamat.

Ha annyira logikus lenne a gondolatmeneted akkor kb te egy robot lennél, aki beprogramozza magának tudatosan, hogy ezt meg ezt szeresse... de nem a te vágyaid ugyan olyan ösztönösek mint bármelyik másik normális embernek. Csak a reward rendszered rosszul működik.

2020. jan. 17. 22:27
 23/42 anonim ***** válasza:
100%

Tehát az érzéseink, ösztöneink mindig is a részünk marad, kivéve ha nem lesz az ember Robotzsaru.

Na akkor majd dönthetsz racionálisan a dolgokról, hogy agyonlövöd-e a bűnözőt mert 86.58%-ban bűnöző score jött ki a számításból.

Amég ember vagy, az ösztöneid is fognak hajtani. Ez teljesen normális, normális mértékben.

2020. jan. 17. 22:29
 24/42 A kérdező kommentje:

22

Jól sejtem, hogy pszichológusnak, pszichiáternek tanulsz?

Mert ezt a fajta hozzáállást leginkább náluk lehet megtapasztalni, hogy ha valaki kilóg a sorból akkor biztosan valami baj van vele, gyorsan kezelni kell, pirulát felírni neki, hogy pont ugyanolyan lehessen mint az összes többi hű rabszolgája a rendszernek és hasznos tagja az emberiségnek.

2020. jan. 17. 22:31
 25/42 A kérdező kommentje:

22

Igen, vannak vágyaim, de ezeket képes vagyok felülbírálni józan ésszel és ítélőképességgel. Nem megyek utánuk csak úgy. Felmérem, hogy igazából mennyi értelme van követni azt a megérzést, vagy azt a késztetést. Mennyire vezethet valóban olyan dologhoz amire nekem valóban szükségem van és amire valóban vágyok. Illetve mennyire vezet hasznos tevékenységhez. Mert sajnos nekem van egy olyan filozófiám, hogy az életben nem sok mindennek van értelme, szóval rengeteg mindennek semmi értelme nincs. Hiszen minden véges. És ez a legdemotiválóbb számomra.

2020. jan. 17. 22:43
 26/42 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, neked mindegyik válasszal gondod van aki nem ért veled egyet. Minek tetted fel a kérdést akkor ha nem vagy kíváncsi mások véleményére? Ha megerősítésre vágysz nem fogod megkapni, mert igenis gond van azzal, aki nem akar fejlődni, új dolgokat tanulni, pláne ha fiatal az illető. Az a néhány hozzád hasonló az, aki aztán panaszkodik, hogy jajj hogyan lehet megélni ennyi fizetésből és kizsákmányolják az emberek és várják a sült galambot, de nem tesznek semmit érte és mindneki mást hibáztatnak, csak magukban nem látják a hibát, a saját szemükben velük semmi gond.

Ha neked nem tetszik az, hogy mások szeretnének tanulni, előrébb jutni, jobban élni és tesznek ezért, az a te dolgod. Ha te nem akarsz semmit az élettől, vagy akarsz, de nem teszel érte, az a te dolgod. De ha valaki szereti azt amit csinál, vagy nem szereti, de tesz azért, hogy mást csinálhasson, tanul, dolgozik, fejlődik és így érzi jól magát, az meg az ő dolga. Szó sincs semmiféle kényszerről meg másnak megfelelni akarásról. Én sem azért dolgozom, azért vannak hobbijaim, azért szeretek olvasni, tanulni, mert másoknak akarok megfelelni. Mások, idegenek nem ismernek, nem tudják én mit akarok, mit szeretek és nem is érdekli őket, ahogyan engem se az, hogy ők mit gondolnak rólam. Már írtam én is és más is, hogy a kutya nem foglalkozik azzal, hogy mások mit gondolnak róla egy bizonyos kor és értelmi szint felett.

Ha neked jól vagy úgy ahogyan vagy, akkor jó, örülj neki, de ne kritizálj másokat amiért ők nem akarnak olyanok lenni, mint te. Te foglalkozol másokkal, te beszélsz arról, hogy mások - szerinted - miért tesznek dolgokat. Szokj le róla és fogalalkozz magaddal, hidd el, boldogabb leszel.

2020. jan. 17. 22:51
 27/42 A kérdező kommentje:

26

Elsősorban kíváncsi voltam, hogy magyar fórumon vannak-e akik hasonlóan vélekednek a dolgokról. Eddig nem találtam hasonló személyeket.

Ezzel ellentétben viszont külföldi fórumokon sok hasonló írást olvastam és azokból azt tünt ki, hogy majdnem mindegyikük egy nagyon ritka személyiségtípushoz tartozik, amelyet a Myer Briggs teszt IFNL-nek nevez. Ezek a személyeknek mind más rálátásuk van a történésekre, emberekre, más, egyedi szemszögből közelítik meg a dolgokat. Nagyon ritka személyiségtípus, úgy 1-2%-a ilyen az embereknek. Az is felmerült bennem, hogy talán én is beletartozok ebbe a csoportba, hiszen a beszámolóik nagyon illettek rám. Mostmár csak azt kell kitalálnom, hogy lehet boldog és teljes életet élni ilyen személyiségtípussal.

2020. jan. 17. 23:32
 28/42 anonim ***** válasza:
100%

Na a Myer féle baromság. Tudtam hogy előjön. 😃

Természetesen nem komolyanvehető és néhol kifejezetten káros félreértéseken alapuló "módszer". Főleg ha egyesek komoly tudományos dolognak veszik.

Nem bántásból, de inkább jellemző ez a gondolkozásmód az autistákra és aspergeresekre.

2020. jan. 18. 00:14
 29/42 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem termelsz nyereséget hosszú távon, akkor nem érdemes téged tartani, elküldenek.

Esetleg védett munkahelyen maradhatsz meg, azt támogatják, úgy is nyereséges, ha alig termelsz hasznot.

2020. jan. 18. 09:05
 30/42 anonim ***** válasza:
100%

Ezt az autistákról szokták írni, és náluk gyakoribb is, de nem mindegyik ilyen. De attól függetlenül is előfordul.

[link]

2020. jan. 18. 09:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!