Hogyan lehet elképzelni a halál utáni állapotot?
Azt tudom, hogy miután meghalunk, azután leáll az agy, és elkezdünk bomlani: minden ami bele lett programozva az elveszti a tartalmát, a személyiségünk, az emlékeink, a tudatunk, minden.
De mégis milyen lesz az, amikor kialszik a lámpa, és megszűnűnk létezni?
Semmivel nem másabb attól az állapottól amiben a fogantatásunk (majd születésünk) előtt voltunk?
Kicsit nehéz ezt elképzelni úgy, hogy már van egy tudatunk, felfogni és elfogadni hogy egyszer úgyis törlődik és visszakerül minden anyag a körforgásba, amit a természetből magunkhoz vettünk életünk során a testünkbe
Nem igazán tudod elképzelni. Az egy olyan állapot (elméletileg), amit nem fogsz észlelni, mert nem lesz mivel. Meghalsz és kész. Mindened leáll. Nem fogsz semmit felfogni belőle és nem fogsz semmit érezni belőle. Alváshoz lehetne hasonlítani, de ott is érnek impulzusok. Itt semmi nem fog.
De ezt egyébként pedig nem tudhatjuk. Még nem jött vissza senki élménybeszámolót tartani.
És azt sem mesélte el senki, hogy van-e Isten, reinkarnáció, akármi a halál után. Ez tipikusan olyan kérdés, amin egy ideig lehet elmélkedni, de átadni magad neki értelmetlen, csak az őrületbe kergetne.
Néha felmerül a kérdés, főleg az utóbbi pár napban gondolkodtam ezen: nemrég fejeztem be a Sopranos nevű sorozatot, ami (Spoiler veszély) azzal ér véget, hogy Tony felnéz a tányérjából, és minden előjel nélkül megszakad a zene, és fekete képernyő, majd jön a stáblista
Mindenki azt mondja, hogy Tony-t itt fejbe lőhette egy szürke dzsekis fickó akire többször is rámutat a kamera hogy felismeri őket, és kimegy a mosdóba felvenni egy pisztolyt Keresztapa-módra, valamint az utolsó előtti epizódban Bobby Baccalieri arról beszélget vele a csónakban, hogy semmit nem láthat/érezhet az ember amikor lelövik
"Még nem jött vissza senki élménybeszámolót tartani."
Hát azért az újraélesztettek tartanak élménybeszámolót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!