Mi a véleményetek arról, ha juszt is hibásan írok, reménykedve hogy elterjed az az alak, pl a feketelyukat egybe írom?
Aha, 10 millió magyar közül te egyedül lebrútforszozod az egész országot :-) Reális cél...
Én másban reménykednék.
A gyakran használt szavakat egybe kell írni.
Írd le naponta 5000-szer, és akkor gyakran használt lesz.
A szaknyelvben bármi lehet, az most irreleváns. Miből gondolod, hogy a köznyelvben hibás?
(Én nem találtam meg a szabályzatban, de lehet, hogy ügyetlen voltam.)
Amúgy az eredeti kérdésről az a véleményem, hogy hajrá, nincsen azzal semmi baj, ha így próbálsz közvetve hatni a következő szabályzat készítőire, ez normális. Csak akkor kötelező helyesen írni, amikor kötelező. :-)
(De a kérdéshez példaként érdemes volna olyan szót választani, amelynek a helyesírásáról nyilatkozik a jelenlegi szabályzat, pl. fekete tea vagy zöld alma. :-)
Bocsánat, tévedtem! Neked van igazad, a lyuknál ott van a fekete lyuk is, különírva.
Tehát nem kell ennél jobb példa.
(A többit tartom, írd egybe nyugodtan, ha nem olyan szöveget írsz, amelyet kötelező helyesen írni. :-)
De ugye nem te kezdted az “egyelőre” szót úgy írni, hogy “egyenlőre”?
Mert ha igen, légy átkozott!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!