Hiba/baj az, ha valaki úgy írja a kekszet, hogy kex?
Csak azért kérdezem, mert rengeteg ilyen terméket láttam már, és sokukon x-szel szerepel, tehát kex alakban. És sok ember így is írja.
Példaként.
Tudom, hogy a szex-et sem írjuk szeksz-nek, de a kex alakot már rengetegszer láttam sok helyen, írásban is.
Mi a véleményetek?
Más nyelveken nem keksznek mondják.
Amit belinkeltél, az nem a keksz köznév, hanem márkanév. Az meg ugye bármi lehet.
Aki a kekszet írja x-szel, az egyszerűen nem írja helyesen. Maximum azt tudom még elképzelni, hogy akik telefonról írnak, így rövidítik, hogy kevesebb betűt kelljen bepötyögni. Manapság elég sok szóval ez történik.
előzőekkel egyetértek,
és valóban külföldi cuccot linkeltél, az itt teljesen irreleváns.
szerintem kizárt, hogy "rengetegszer" láthattad magyar terméken helytelenül írva, talán elvétve, de azt ényleg csak hiba (vagy jópofaságm... – mindenesetre aki úgy írja címkére/csomagolásra, annak nem szilárd meggyőződése, hogy az úgy helyes. :-)
Hibás az, ha úgy írom: szeksz?
Szerintem hibás.
Én úgy emléxem, soxor láttam a tyúxar mellett az éxereket.
Most fexem, és eszem a kexet, miközben ti itt faxniztok! :D
Juli, mexóltál vagy csak mexólaltál? :P
De érvényes, mert ragozni is lehet: "lex, lexebb, legeslegxebb".
(Mixáth nyomán.)
:D
Vigyázz az éxereidre, különben nem rúx labdába...
(Ezt már nem tudom ragozni, de akkor is érvényes. :D)
A kex meg finomabb, ha rax hozzá ráxirmot is. :D
:DD
Mondjuk én sem xeretem ha valaki mindent x-szel ír :D
Aki mindent x-szel ír,
Annak kéne elixír.
(Tudom, mondták eléxer,
Hogy humorom eléx@r...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!