Itt miért azt írja mindenki, hogy "ez miatt", miért nem emiatt?
Hiszen ha valami mássalhanzóval kezdődik, nem lehet elé mássalhangzóval végződő névelőt vagy mi a sz@rt tenni.
Más esetekben sem azt mondjuk, hogy...mit tudom én...megyek az postára. Nem vagyok egy nyelvtanzseni, de ez az "ez miatt" annyira csúnya, hogy az nem igaz, és ezen az oldalon még nem is láttam máshogy leírva...:/
A névelő után a "vagy mi a sz@r", illetve a "nem vagyok egy nyelvtanzseni" utal arra, hogy tudom hogy nem névelő, csak azt nem tudom, mi.
A kérdés lényege, hogy mièrt használja mindenki így, szörnyen irritáló.
NEM írja (és mondja) így mindenki.
Például én sem, soha.
DE szerintem emiatt nem kellene lenézni másokat.
A kérdező például "nem egy nyelvtanzseni", és valószínűleg még számtalan hibája/hiányossága van ezen felül. Mint általában mindenkinek, az itt válaszolók közül is. Bizonyára ti nem sértődtök meg, mert természetesnek veszitek fordított helyzetben, ha valaki nem ismerkedik / nem áll szóba veletek a negatívumaitok miatt...
Azoknak pedig, akiket _tényleg_ érdekel a téma:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!