Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » A szenzáció szó illik egy...

A szenzáció szó illik egy középkori fantasy nyelvezetébe? Vagy tudtok rá valami jó szinonimát?

Figyelt kérdés
2018. aug. 21. 21:23
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem igazán. De ha ezt használod, akkor sincs semmi. Az emberek 99%-a nem veszi észre, és a maradék 1%-nak a 99%-a elfelejti egy sorral később. De nem ideális.

Látványosság, különlegesség.

[link]

Ezek a szenzációS szó szinonímái, mert valamiért a sima szenzáció szót nem ismeri. De ebben is keresgélhetsz, és próbálkozhatsz toldalékolni.

2018. aug. 21. 22:11
 2/5 anonim ***** válasza:
89%
Nem illik, mint ahogy a fantasztikus, szuper szavak sem.
2018. aug. 21. 22:19
 3/5 A kérdező kommentje:
Pont ezért kérdeztem, mert nekem se klappol. Viszont jó és hatásos szinonima meg nem jut eszembe, pedig keresgéltem. De hátha valaki tud itt valami jót. Ha meg mégsem, akkor marad a látványosság.
2018. aug. 21. 22:39
 4/5 anonim ***** válasza:
A csoda/valaminek a csodája, vagy valami egyéb túlzás nem illik a helyzethez? (úgy értelmezem ez lenne a lényeg)
2018. aug. 22. 05:10
 5/5 anonim ***** válasza:
Attól is függ, hogy eseményről van-e szó (pl. katonai felvonulás), látványosságról (ahogy te is írtad, pl. kettényílt egy hegy), képességről (pl. egy faluban valaki szekereket emelget fél kézzel), tulajdonságról, stb.
2018. aug. 22. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!