Szerintetek létre lehetne hozni a Bölcsek kövét?
Figyelt kérdés
Tudom. Hülye kérdés. De Wikipédián láttam hozzá egy leírást hogy kell elkészíteni. Nem kell kigúnyolni csak érdekel mit gondoltok róla. Igen vagy nem.2017. ápr. 10. 16:54
4/13 Wadmalac válasza:
Elég sok módszert le lehetne írni, ahogy próbálták.
Persze egy sem jött be.
Az alkímisták még nem tudták, hogy a kémia nem magfizika.
5/13 anonim válasza:
Ha olyan bölcs lennék, minek hoznám létre?
(nem téveszted a Bölcsek kövére című munkával?)
6/13 A kérdező kommentje:
#5 Biztos nem tévesztem.
Köszöm a válaszokat. Kivéve aki kigúnyolna.
2017. ápr. 11. 20:29
7/13 anonim válasza:
Ha érdekel pl. az alkímia kultúrtörténete, akkor Ráth-Végh István könyveit ajánlom olvasásra. Bár sok évtizede nem adták ki... bölcsek köve, boszorkányság stb. ezer furcsaság történelmi pontossággal. Könyvtárban, esetleg antikváriumban futhatsz bele :)
8/13 Wadmalac válasza:
Azért ne feledjük az alkímia érdemét sem: megteremtette a modern kémia alapjait.
9/13 anonim válasza:
Igen, de egy élet munkája.
Az alkimisták a valóságban kémiai folyamatokba projektálták a saját lelki folyamataikat és változásaikat, az alkímia pszichológiai célja pedig az individuációs folyamat volt, a különböző személyiség-részek integrálása. Carl Gustav Jung részletesen írt erről.
10/13 anonim válasza:
Én nem rég találtam a alkímiára visszont (kővezetek meg ha nem igaz) a Bölcsek kövéhez ha minden igaz élő embert is fel kell áldozni. De ebben nem vagyok biztos! Csak a legtöbb oldalon ezt írják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!