Az emberszabásúak létre tudnának hozni egy civilizációt?
Tegyük fel,hogy az emberiség mind egy szálig kipusztulna/kipusztítaná magát,akkor volna bármi esély arra,hogy a megüresedett helyet egy másik értelmes faj vegye át,akár egy civilizációt is létrehozzon? (Azért az emberszabásúakat emeltem ki,mert ők állnak a legközelebb az emberhez,tudnak eszközöket használni stb.)
Nyilvánvaló,hogy ez csak egy elméleti kérdés.
Igen.
Már most is majdnem a kőkorszakban él néhány csoportjuk. Már most is van kultúrájuk, erkölcsük... csak fejlődniük kellene. Ha lenne lehetőségük rá, meg is tennék.
Lehetséges, de nagyon sok idő kellene hozzá. Több százezer év is akár.
Nem lenne igényük rá még egy darabig, és nagyon sokat kellene fejlődniük.
Amennyiben az emberiség eltünne, a lehetőség adott lenne.
Egyes Afrikai csimpánzcsoportok így is meglepték a tudósokat intelligens eszközhasználatukkal (kint a vadonban). Amit valószínűleg emberektől lestek el!
"vessük össze egy embeszabásûval..."
Tudod, a kőkorszak és a mai emberszabásúak között azért még volt néhány fokozat, amit ISMERÜNK is valamennyire. Átmenet volt, elhiheted.
Nem tudom, miért pontozzák le itt ennyire agresszíven a jó válaszokat... zavar, hogy nem vagyunk egyedül, és hogy lehet látni azt is, honnan fejlődtünk ki?
Egyre kevesebb kedvem van nekem is ide írogatni, bármit ír az ember, lepontozzák a sárga földig. Hogy ez kinek jó és miért, azt nem értem.
Nem mintha nagyon érdekelne a %-értékem, inkább az, hogy sokszor fél órát-órát molyolok egy válasz megfogalmazásán, utánanézek a dolgoknak különböző forrásokban, összerakom a mondanivalómat egy szép kerek egésszé, erre simán kapok egy csomó negatív értékelést. Hát dolgozzon vele akinek hat anyja van, néha már úgy vagyok vele.
Na igen.
Nem az a gond, hogy buták is járnak ide - hanem az, hogy még agresszívek is közben. Csak azt nem értem, hogy HOGYAN jutott el idáig az emberiség, ahol most tartunk? Az itteni színvonal alapján a többségnek még a fán kéne makogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!