Az emberszabásúak létre tudnának hozni egy civilizációt?
Tegyük fel,hogy az emberiség mind egy szálig kipusztulna/kipusztítaná magát,akkor volna bármi esély arra,hogy a megüresedett helyet egy másik értelmes faj vegye át,akár egy civilizációt is létrehozzon? (Azért az emberszabásúakat emeltem ki,mert ők állnak a legközelebb az emberhez,tudnak eszközöket használni stb.)
Nyilvánvaló,hogy ez csak egy elméleti kérdés.
"A leletek csak majmok meg emberek csoporjára oszthatô"
Tudod, az átmenet folytonos.
Persze megteheted azt, hogy húzol egy vonalat középen: idáig majom, innen ember. CSAKHOGY a kettő között alig van különbség!
Ez olyan, mint a kerekítés: a 0.444449-re még azt mondod, hogy nulla, a 0.50000-re meg azt, hogy egy.
De ugye közöttük valami nagyon picike kis különbség van... remélem, még te is látod?
Én úgy tudom hogy semmit nem tudunk az emberszabású --> ember átmenetről. Fogalmunk sincsen hogy mikor hogy néztek ki (szőrzet, méret, akármi), hogy milyen eszközöket használtak (tűz, kő, ruha), hogy mit ettek, hogy kommunikáltak-e, stb.
Lehet ide-oda pakolgatni ezeket, meg hasracsapott becsléseket hozni, de igazából leletek nem nagyon vannak.
- -
Ha az emberiség mind 1 szálig kipusztulna, akkor az emberszabásúak is. Azért az ember nagyságrendekkel jobb túlélő a majmoknál.
"Fogalmunk sincsen hogy"
Mármint NEKED nincsen fogalmad!
Rengeteg lelet van különféle előemberekről. Teljesen különböző agyméret, anatómiai felépítés (pl. hogy mennyire egyenesedett fel, vagy valószínűleg képes volt-e már emberi hangokat kiadni, stb.), rokonsági fok (DNS), eszközök, szokások, pl. tűzhasználat, stb.
Persze még így is vannak hézagok... de azt mondani, hogy SEMMIT nem látunk a folyamatból, az nagyon nagy butaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!