A "jöttelek" helyes szó?
Például: Jöttelek meglátogatni.
Eljöttelek megnézni.
Vagy ez így teljesen helytelen, és inkább azt illik mondani, hogy: Eljöttem meglátogatni téged - jöttem, hogy meglátogassalak, jöttem, hogy megnézzelek stb.
A helyesírás korrigáló persze aláhúzza :D De nekem mégsem tűnik annyira lehetetlen szónak.
Szerintem ez magyartalan.
Jöttem téged meglátogatni vagy ilyesmi.
a cikk konklúziója: "igyekezzünk kerülni"
nem értek egyet vele, persze hogy létezik.
A múlt héten pont erről is beszéltek a Szószátyárban (talán nem véletlen... te kérdezted tőlük?... ;-)
ld. 34'43"-tól
Köszönöm szépen!
Nem, én a páromnak mondtam, és vitába szállt velem, hogy ne használjak nem létező szavakat :D
Kérdezd meg tőle legközelebb, hogy "Miért ne?"
Kíváncsi lennék, mit válaszol rá :)
esetleg ilyen formában:
"Féllek megkérdezni, de talán nem foglak felbosszantani vele: miért ne használnám?... Én igazán törekedlek megérteni, hisz tudod, hogy mindig is igyekeztelek..." ;-)
Végül is csak a kommunikáció eszközét akarjuk szétcincálni. Miért ne? Hiszen ezer más, fontosabb dologgal is megtettük már. Esik is szét tőle minden.
Én azt mondanám, nem foglalkozom a problémával. Az igényességem nem engedi használni és kész. Mert rendnek kel lennie. Lehet káosz is, ven, aki jól érzi magát benne. Igényesség dolga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!