Hogyan tudnék újra megtanulni írottan írni?
Anno 5.-ben nagyon elhittem hogy szépen írok nyomtatottam, úgyhogy csak úgy írtam azóta. Ma már ott tartok, hogy nem tudom elolvasni a jegyzeteimet gimnazista létemre. Szörnyen zavar, mert mindig mások jegyzeteibol kell tanulnom. Tudnátok ajánlani valamit hogy újra megtanuljak szépen írottan írni? Esetleg valaki lenne olyan kedves, és lefényképezné az írását, hogy azon gyakorolhassak?
Nagyon szépen köszönöm :)
Hát így konkrétan ezt neked kell kitalálni, viszont ajánlanám kedvcsinálónak a kalligrafikus tust.
Itt a képen alulról a második hegy, ilyesmit használok nagyon hobbi szinten.
Egy szár, meg egy hegy kb. 4-500Ft, és egy fekete tus sem nagy pénz. Aláírás szerkesztéshez, írásképek gyakorlásához nagyobb sikerélményt nyújt, mert könnyű ezekkel a hegyekkel szépírni.
Erre csak egy jó megoldás van, de ezt magadtól is sejted szerintem: gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni. Ezt szó szerint úgy kell elképzelni, hogy otthon fogsz egy kis füzetet, és elkezdesz bele írni. Hogy milyen szöveget, az lényegtelen. És közben figyelj oda arra, hogy szépen formáld a betűket. Órákon, jegyzetelés közben erre nincs időd figyelni, hiszen folyamatosan a tanárra koncentrálsz, plusz ugye még gyorsan is kell írnod, ha nem akarsz lemaradni.
Otthon ellenben nincs semmi, ami elvonná a figyelmedet, és ami sietésre késztetne, tehát szépen, lassan, ráérősen gyakorolj. Addig alakítsd a betűket, amíg nem vagy elégedett az eredménnyel. És utána is írj, gyakorold be a szépírást. Ahogy egyre jobban megy a dolog, úgy növelheted az írás sebességét. Kezdetben javaslom, hogy másolj. Később kitalálhatsz fejből szöveget, ez ugye azért nehezebb, mint a másolás, mivel az agyadban előbb megszületik a szöveg, mint ahogy le tudnád írni, és éppen ez sietésre késztet, ami ronthatja a kézírás minőségét. Ha már nagyon profi vagy, akkor pedig próbálj meg hallott szöveget leírni, de előre szólok, ez iszonyatosan nehéz.
De a lényeg: gyakorold a szép kézírást. Lehetőleg minél többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!