Miért ír mindenki "nm"-et "m2" helyett?
Talán azért, mert mivel szám szerepel az m előtt is, annak rontja az olvashatóságát, főleg ha kis számról van szó, pl. "6 m 2" pince (főleg kézzel írva, ahol nem egyértelműek a szóközök).
A négyzet- és nanométer között viszont akkora a nagyságrendi (és dimenzió) különbség, hogy lehetetlen összetéveszteni őket.
Ez engem is nagyon idegesít. :D
Egyszerűen csak buták...
TV-nek gondolják az m2-t? Melyik a jobb:
Ingatlan 1000nm telekkel
vagy
Ingatlan 1000m2 telekkel
?
Hol szokták a km-et sebességnek hívni?
Arról már hallottam, hogy a kWh helyett kW-t mondanak, de km-t mondani km/h helyett az már azért meredek.
ez előtt 25-30 évvel volt Grétsy Lászlónak egy nyelvhelyességi műsora a tévében, ahova be lehetett küldeni mindenféle problémákat.
ezt is beküldte valaki. a válasz az volt, hogy teljesen igaza van a kérdezőnek, ellenben a szövegkörnyezettel együtt a megértést nem befolyásolja, úgyhogy ha nem is szép, de használható.
szóval tessék, kockacukor, ropogtassad...
"Arról már hallottam, hogy a kWh helyett kW-t mondanak, de km-t mondani km/h helyett az már azért meredek."
Talán azért mondják "helyette" ( egyébként, ha már szőrszálhasogatás: írják), mert nem ugyanazt jelenti.
Az egyik egy egy motor teljesítménye, a másik egy elektronikai eszköz egy óra alatti áramfogyasztása.
A kérdésre: azért nem írnak m2-őt, mert az pont annyira jelenti a négyzetmétert, mint a "nm". Ugyanis az "m2" és az "m²" nem ugyanaz.
Te miért írsz "mindenkit" a "sokan" helyett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!