Hogyan írjuk helyesen? Mindegyik változatot láttam az interneten, melyik a helyes: Amerika-ellenes, Amerikaellenes, amerikaellenes.
Figyelt kérdés
2016. febr. 29. 11:50
11/27 anonim válasza:
Mondjuk mert ők nem tudják, hogy hogy kell írni? Első válaszoló vagyok, ugyanazt írtam, mint az, akire írtad, hogy "jól tudod".
12/27 BringaManó válasza:
Egy nyelvtannáci ne tudná? Ezt? :-o
Hát ezt kikérem magamnak, a nyelvtannácik nevében... ;-)
13/27 anonim válasza:
De te okos nyelvtannáci vagy, ők meg lejáratják a tisztességes nyelvtannáci közösséget... :D
14/27 anonim válasza:
Meg én is az vagyok, ha már ideírtam... :D
15/27 anonim válasza:
Na jól nézek ki, én még azt sem tudom mi az, hogy nyelvtannáci.
16/27 BringaManó válasza:
A „tudom” után vesszőt kellett volna tenned.
17/27 anonim válasza:
Meg a mondat elején a "Na" után is! :D
18/27 BringaManó válasza:
#14: Figyelmedbe ajánlom, hogy a [link]
szerint „Az igekötőként is használt határozószót különírjuk akkor, ha határozószói szerepét emeljük ki”, márpedig a hozzászólásod éppen erre volt egy jó példa, így az „ide írtam” különírandó lett volna.
19/27 anonim válasza:
Na, akkor most told el a bringát... :D
20/27 BringaManó válasza:
#13:
A nyelvtannáci-közösség jelentéssűrítő összetétel (amelyet a szótagszámlálás szabályainak megfelelően kötőjellel választunk el a két fő összetételi tag határán, bár az új szabályzat már megengedi a kötőjel nélküli egybeírást is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!