Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy helyes: I love Americans...

Hogy helyes: I love Americans vagy I love the Americans?

Figyelt kérdés

2013. jún. 26. 10:20
 1/4 anonim ***** válasza:
95%

Mind a kettő jó, de másra vonatkozik.

Ha általában az amerikaiakat, akkor nincs névelő.

Ha adott csoportban (pl a sulidban vannak amerikaiak meg törökök meg malájok és te az amerikaiakért vagy oda) akkor kell.

2013. jún. 26. 11:48
 2/4 anonim ***** válasza:
Az I love Americas, ha nincs n meg szeretem az amerikai kontinenset.
2013. jún. 27. 06:15
 3/4 A kérdező kommentje:
köszi :)
2013. jún. 28. 10:33
 4/4 Ian Catman ***** válasza:

1-es jó, Americans általában ameriaki (akármit akárkit), a második ("the...") esetben az American jelzői szerepet tölt be a mondatban, (melléknév), és utána kell tenni, hogy amerikai miket/kiket, DE akkor nem Americans, hanem American (s nélkül), tehát pl. "I love the American movies." (Szeretem az amerikai filmeket.) "I love Amercicans." (Szeretem az amerikai embereket).

ezen kívül, párbeszédben önállóan lehet még az "I love Americans." is, ha ez egy válasz egy kérdésre, vagy vitában, pl. valaki azt mondja "I don't love American girls, I prefer Europeans". Erre párbeszédben lehet "I love Americans!" a válasz, ami ellentétes álláspontot fejez ki ("Én viszont szeretem az amerikaiakat!"). Tehát környezettől függ. Remélem, kielégítő volt.

2013. jún. 28. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!