Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Mi az a középtest?

Mi az a középtest?

Figyelt kérdés
Bocsi ha rossz helyre tettem a kérdést, nem nem tudtam hova rakni.
2015. aug. 28. 17:56
1 2
 11/14 BringaManó ***** válasza:

tudod néhány jelentését, a teljesség igénye nélkül. :-)

és egyáltalán nem mind middles:

a mesosomára pl. itt nem írnak külön szót, csak "middle part of the body",

ill. "middle section"

[link]

a sejteknél midbody:

[link]

és biztos a többi jelentés fordítása is hasonlóan változatos

2015. aug. 29. 22:50
 12/14 A kérdező kommentje:
De lehet, hogy a middles szót is használhatjuk mindegyikre.
2015. aug. 30. 17:31
 13/14 BringaManó ***** válasza:
Lehet.
2015. aug. 30. 19:54
 14/14 BringaManó ***** válasza:

Utószó

- mi az a fej?

- szövegkörnyezetet plíz. lehet pl. valakinek a feje, tudod, az a golyó, ami a nyakán van

- nincs szövegkörnyezet, beírtam, hogy head, és a Google Translate kiadta, hogy fej. mi lehet még a fej, felsorolod? bár vszínűleg az, amit írtál. akkor megvan a válasz.

- OK, ha ennyi elég, akkor rendben. (egyébként még számtalan dolgot jelenthet, pl. egy fej káposzta/hagyma/stb., a kalapács feje, az érme egyik oldala, vagy tehenet fej, stb.)

- Na, most már tudom a jelentéseit. Viszont valószínű, hogy angolul is mindegyiket headnek mondják. Nem véletlenül nevezték el a magyarok is fejnek az összeset.

- tudod néhány jelentését, a teljesség igénye nélkül. :-) (és egyáltalán nem mind head.)

- De lehet, hogy a head szót is használhatjuk mindegyikre.

- Lehet.

[ráadásul a head sem csak fejet jelent, hanem pl. családfőt, igazgatót (bár azt magyarul is mondjuk, hogy vállalat/testület feje), felső részt, rubrikát...) – a szerk.]

2015. aug. 30. 22:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!