Mi baj az írásommal? Miért kapok külalakra mindig négyest vagy hármast?
@ BuciMaci:
"szerintem a nagy N sem ugyanolyan, mert az írottnak a végein horogvonal van, nem?"
De.
(Nem tudom, miért zagyváltam össze, de már csak küldés után vettem észre a hibát.)
"Én is rengeteg új szakkifejezést tanultam ma! Én is édes vagyok?... ;-)"
Igen, de te már nem vagy "eredeti". Csak olyan mesterséges édesítőszer. :P
A külalak is ugyanolyan osztályzat, mint a torna vagy az éneklés. Ha a mérhető dolgokból jó vagy, akkor tornából és énekből is jó leszel, ha azokba közepes vagy, akkor ott is (így lesz valaki szín kitűnő diák, a valóságban olyan nem létezik, hogy valaki mindenből kiemelkedő, de egy csomó tanár szerint a közepes diák mindenből közepes, a kiemelkedő pedig mindenből kiemelkedő -sajnos)
Egyébként tényleg a tanárt próbáld meg megkérdezni, hogy min javítsál, ha neki az a mániája, hogy a T betűdön az a kis horog csúnya, akkor hiába fogsz bármit elkövetni amíg így írsz, addig le fog osztályozni.
Egyébként biztos kérdezte már, mert – hogy őszinte legyek – nehezen tudom elképzelni, hogy valaki előbb kérdezi ezt meg a GYK-n, képpel illusztrálva, mint hogy odamenjen a tanárhoz, és megkérdezze... Bár lehet, hogy velem van a baj, és már nem emlékszem, hogy milyen diáknak lenni... hm... Tényleg, mi is hogy utáltunk 1-2 tanárt, és/vagy hogy féltünk tőle... Biztos csomószor én sem mertem odamenni, amikor kellett volna...
Na jó, nem is biztos, hogy megkérdezte már... tkp. már el tudom képzelni, hogy előbb teszi fel GYK-ra... :-))) (Bármennyire is ésszerűtlen ez a megoldás.)
Ötödikes koromban a tanárom minden betűt a szavakon belül, ami nem volt tökéletesen összekötve összehúzogatott pirossal (holott a szavak között legalább huszonötször nagyobb hézagot hagytam, tehát szemmel látható különbség volt ugyanúgy, ahogy a te írásodban is) és hármast adott a helyesírásomra, tehát nem a külalakomat, hanem a helyesírásomat rontotta le emiatt.
A magyar közoktatás egy nagy vicc.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!