A tartam valaminek az időbeni hossza,
a tartalom meg a minősége!
Komolyan mondom ez a kerdes es a ra erkezett valaszok huen tukrozik hogy mi megy itt a gyakorikerdeseken...Meg ne magyarazzatok mar egy nemletezo szorol hogy letezik!
Olyan hogy "elettartalma" vagy "elettartalom" nem letezik, nincs! Ha arrol beszelsz hogy milyen valaki eletenek a minosege (e.g.: quality of life) az az "eletminoseg".
...És a válaszok értékelése is hűen tükrözi, mi megy itt, a GYK-n: a jó válaszok a sárga földig lepontozva... :(((
(Én már megszoktam ezt a saját válaszaimat illetően az elmúlt közel két évben, de úgy látom, mostanában egyre többször mások helyes válaszait is lepontozzák. Sőt, az enyéimet néha-néha kifelejtik... :D)
OFF.
Mi az, hogy "hüen"? Vagy "hűen"? Kiment a divatból a "híven tükrözi" kifejezés? El vagyok maradva egy szemináriummal? :-(
Hol láttad rövid ü-vel? A 13-asban éktelen, a 14-esben hosszú ű.
Egyébként van hűen is, meg híven is.
És van zsömle is, meg zsemle is.
És van krumpli is, meg burgonya is.
Nincs itt semmi baj.
(Ha ez számít, akkor az OH.-ban is:
"hű (~ hív) hűen || (...)")
"ha a #12-esre gondolsz"
Nem arra gondoltam, hanem főleg a 13-asra, amit én hoztam fel 0-ról (!) 44-re.
(A 12-est nem pontoztam, mert alapjában véve igaz az állítás, de semmi plusz infót nem hordoz az addig leírtakhoz képest, és nem is a kérdésre válaszol.)
De az első oldalon sem igazán lehet megkülönböztetni a jó és rossz válaszokat százalék alapján, pfff... :(((
Berta Wooster, hogyhogy nem tudod értelmezni az élettartalom szó jelentését (az első válaszodban írod)? Nyelvtanilag teljesen helyénvaló összetett szó, az más dolog, hogy a gyakorlatban nem használatos, én is élettartamnak hallottam mindig is. Ezek szerint bármely összetett szót, amelyet először hallasz nem tudsz "értelmezni" vagy mi (megszámlálhatatlanul sok ilyen van a magyar nyelvben)?
Amúgy pedig, gondolkozz el, hogy miért is pontozzák le a válaszaidat, vagy miért nem kedvelnek ezen az oldalon. Te vagy az, aki másokkal vitába száll és civilizálatlanul kommunikál, megfigyeltem ez már nem egy kérdésnél. És azt se gondold, hogy az összes válaszod kitűnően helyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!