Elképzelhetőnek tartjátok, hogy a nagyfokú környezetszennyezés miatt drasztikusan megrövidül (t) az emberek élettartama napjainkban?
Nem, az átlag élettartamról folyton jönnek ki jelentések, itt például van egy csomó, ha lentebb tekersz van újabb mint 2011:
Jelenleg az egyetlen élettartam "csökkenés" az az, hogy pontos feljegyzések vannak, így nem tudnak akkorákat lódítani (mint a kínai férfi, aki 180-akárhány éves volt, de csak saját bevallása szerint :) )
Ezenkívül az emberi élettartam inkább folyamatosan növekszik, semmi jele nincs, hogy csökkenne.
Az egészségben töltött évek száma mindenképp csökken, és azért, mert szellemileg és testileg is mérgezzük magunkat.
Sok cukor, zsír, kevés vitamin és rost, kevés testmozgás, betondzsungelek, felborult alvásrend, össze-vissza evés, szennyezett levegő, műkaják, zajszennyezés, fényszennyezés mind-mind árt.
Szóval a drasztikus környezetszennyezés is.
Ha a környezeti károk hatását kicsinek lehet nevezni...
Kicsi, hogy éjjel majdhogynem olvasni tudsz a szobádban a beszűrődő fénytől; 60-70 dB zajban élsz, amit az ablak tompít ugyan mondjuk 50-re, de nyáron szellőztetni is kell. A levegő tele van nitrogén-oxidokkal, szállóporral, ózonnal...
Ha ez olyan nagyon kicsi neked...
Jó, mondjuk a fény meg a zaj nem anyagi jellegű szennyezés, de azért káros és környezeti hatás és az ember okozza.
A várható egészségben töltött évek száma drasztikusan csökken a környezetszennyezés miatt is. Egyre betegebbek vagyunk. A gyógyszerek pedig életben tartanak minket.
Fejlődik a gazdaság, növekszik a fogyasztói társadalom és a gyógyszeripar is jól jár pénzügyileg.
Indiában igen. Állítólag nagyon sokan műanyag hulladékkal tüzelnek.
Európában sztem emelkedik a várható életkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!