Titeket is idegesít, ha nem tudnak helyesen írni az emberek?
Kérdező, a magyar helyesírás bonyolult, nem lehet mindent megtanítani az iskolában, én már jó pár éve dolgozom, már rég nem vagyok iskolás, és most szembesülök azzal, hogy bizony nekünk is maradtak ki dolgok a tananyagból. Egyszerűen nem lehet mindent besűríteni az oktatásba (a külföldieknek sincs egyszerű dolguk, akik magyarul akarnak tanulni, van ismerősöm, aki szokott külföldieket magyarul tanítani).
Te még friss "husi" vagy, kell pár év, mire kikerülsz a burokból és (főleg ha nem ezen a területen fogsz dolgozni) láthatod azt, amit én is tapasztalok.
Más, javaslom, hogy olvass sajtót, nyomtatott, online, mindegy, meg könyveket, és figyeld az ottani szövegeket. Azt mondják, hogy aki sokat olvas, annak jobb lesz a helyesírása. Nos, ha abból indulok ki, mennyi hiba van a publikált írásokban, erre az állításra nem vennék mérget. Én sokat olvasok, sok hibával is találkozom, de a hibáknál jobban bosszantanak az önjelölt nyelvészek, akik egy elírásért is bántón letorkolnak másokat. Tolerancia is van a világon, és égetőbb problémák is, amikkel viszont foglalkozni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!