Hogyan lehet a leghatekonyabban meg tanulni helyesen irni?
Gyakorlással.Például ha tollbamondást csinálsz, az sokat javít a helyesíráson.
De persze csak azután, hogy a nyelvtani szabályokat is megtanultad.
Szerintem az is fontos, hogy valakit érdekeljen a helyesírás.
Én úgy vagyok, ha valamit rosszul írok vagy mondok és kijavítanak, akkor örülök, mert minél szebben és jobban szeretnék írni és beszélni.
De sokan vannak úgy, hogy ha kijavítja őket valaki, akkor csak hümmögnek rá, hogy "Jól van, kit érdekel." és legközelebb újra rosszul használják. Ilyenkor játszik szerintem az, hogy nincs igénye sem arra, hogy helyesen beszéljen, írjon.
Például nekem van egy ismerősöm, aki az egyelőre szót rendre egyenlőre-nek írja. Hiába mondtam már neki el sokszor, hogy az egyenlőre az pl.: két egyenlő részre, tehát egyenlőre, míg az egyelőre az pedig pl.: egyelőre nem történt semmi, erre csak megrántja a vállát, esetleg hozzáteszi, hogy "leszarom" :) és legközelebb újra rosszul használja.
Szóval, egy szónak is száz a vége (direkt írtam fordítva :)), úgy lehet a leghatékonyabban megtanulni szerintem, ha érdekel a nyelv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!