Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Ha azt mondom, hogy "nagybetűv...

Ha azt mondom, hogy "nagybetűvel írni egy szót", akkor az mit jelent? Azt, hogy NAGY BETŰKKEL írják, vagy azt, hogy Nagy Kezdőbetűvel írják?

Figyelt kérdés
2014. máj. 29. 21:38
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy mit keres az a szöveg a link alatt, de nem is érdekel, a lényeg gondolom így is érthető.
2014. máj. 30. 20:57
 12/28 A kérdező kommentje:

"Ez alapesetben valóban így van, ám ha valaki azt írja, hogy „nagybetűvel írni egy-egy szót”, akkor kénytelen az olvasó „kukacoskodni” egy kicsit a nyilvánvaló kétértelműség miatt."

Nem kénytelen, hanem ha mondjuk kényszeres kukacoskodó és ebben éli ki magát, akkor választhatja azt, hogy időt és energiát fecsérel a szőrszálhasogatásra.

2014. máj. 30. 21:33
 13/28 anonim ***** válasza:
Mindkettőt jelenti, de KÉTÉRTELMŰ(!!!) a megfogalmazás, te agy.niskolázott! Mit nem lehet ezen felfogni, b.sszus?! Írhattad volna azt is, hogy „nagybetűvel kezdeni egy-egy szót”, „nagybetűs szókezdést alkalmazni egy-egy kifejezésnél” vagy „nagy kezdőbetűvel írni egy-egy szót”,, de te pont a félreérthető verziót választottad!... Ne akard már nekem megmagyarázni, hogy a „nagybetűvel írt szó” nem értelmezhető többféleképpen szőrszálhasogatás nélkül , b.kker, mert rögvest eldobom az agyvelőmet!
2014. máj. 30. 21:50
 14/28 A kérdező kommentje:

"Mindkettőt jelenti, de KÉTÉRTELMŰ(!!!) a megfogalmazás, te agy.niskolázott!"

Elfelejtetted odaírni a végére, hogy "szerintem".

"Mit nem lehet ezen felfogni, b.sszus?!"

Azt nem lehet felfogni ezen, hogy az erre, és a másik kérdésre adott válaszok egyértelműen bizonyítják, hogy a többségnek pontosan az jut eszébe a kifejezésről, amit én gondolok, és hogy ezzel szemben te vagy az egyetlen, aki a szánalmas kereszteshadjáratodban egyszemélyes háborút vívva megpróbálsz minket meggyőzni ennek az ellenkezőjéről. Fogadd el: a megfogalmazás teljesen egyértelmű, kivéve, ha egy ilyen élvezeti szőrszálhasogató barom olvassa, mint te, aki elélvez attól, hogy a legjelentéktelenebb hangyaf@$znyi dolgokba beleköt. 44%-on vagy? Csoda, hogy még nem nulláztak le.

"Írhattad volna azt is, hogy „nagybetűvel kezdeni egy-egy szót”, „nagybetűs szókezdést alkalmazni egy-egy kifejezésnél” vagy „nagy kezdőbetűvel írni egy-egy szót”,, de te pont a félreérthető verziót választottad!..."

Csak és kizárólag a te idegesítésedre és a vérnyomásod emelésére. Összeesküvést szőttem ellened, mielőtt még megismertelek volna.

De félre a tréfát: igen, igazad van, én a gonosz kérdező direkt, szándékosan elkövettem azt az emberiségellenes bűntettet, hogy a félreérthető verzióját "választottam" a "nagybetűs" kifejezésnek. A poklot sem érdemlem meg.

"Ne akard már nekem megmagyarázni, hogy a „nagybetűvel írt szó” nem értelmezhető többféleképpen szőrszálhasogatás nélkül , b.kker, mert rögvest eldobom az agyvelőmet!"

Nincs már nagyon mit eldobnod.

2014. máj. 30. 22:02
 15/28 BringaManó ***** válasza:
+1
2014. máj. 30. 22:11
 16/28 BringaManó ***** válasza:
Miért?
2014. máj. 30. 22:31
 17/28 A kérdező kommentje:
Az utolsó válasza szerintem azt jelenti, hogy neki is bebizonyítottad, hogy szánalmas vagy, és nincsenek további érveid. Marad a személyeskedés, a toporzékolás, az óvodás hiszti. Egyszer remélem felnősz, szaros.
2014. máj. 30. 22:32
 18/28 anonim ***** válasza:
Várom az indoklásodat BringaManó!
2014. máj. 30. 22:52
 19/28 BringaManó ***** válasza:
Nem értem, hogy mit szeretnél. Én azt írtam, hogy +1, ezt, gondolom, érted. Mi a kérdésed?
2014. máj. 31. 10:05
 20/28 anonim ***** válasza:

Úgy látszik, BringaManó SEM tudja elviselni, hogy nincs mindenben igaza, ezért „trükkös módon” csatlakozott a nem túl szalonképes kérdezőhöz, aki szerint nekem nincs már nagyon agyvelőm, amit „eldobhatnék”. Megindokolni persze nem tudja, hogy miért társult az alpárisághoz és a primitívséghez, de van egy olyan érzésem, hogy így akarja megtorolni a tízes hozzászólásban elszenvedett „sérelmeket”. A hisztis kérdező közben folyamatosan pocskondiáz, sérteget, mint egy durcás gyerek, aki nem képes elviselni, hogy az igazság másnál van. Úgy tesz, mintha őt ok nélkül meghurcolnák, és sokak nevében beszél, miközben alig néhány felhasználó válaszol csak a kérdésére...

Azon van fennakadva a kis érzékeny, hogy valaki (kultúrált formában) rámutatott a hibájára, és most próbálja úgy beállítani a dolgot, mintha ezzel indokolatlanul bántva lett volna... A legelképesztőbb az egészben az, hogy ő ezt komolyan úgy is érzi, ami egyértelmű jele annak, hogy súlyos probléma van a lelki világával.

2014. máj. 31. 12:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!