Miért írják egyre többen nagybetűvel, hogy Én?
Ez valamiféle hülye szokás, hogy a személyes névmásokat nagybetűvel írják egyesek. Az oka az, hogy pl. párbeszédben, a névmások nagybetűsítésével azt hiszik, hogy ezzel lehet kifejezni a tiszteletüket a beszélgetőpartner iránt.
Pl.: "Öregem, Te tiszára hülye vagy."
Többször volt már szó erről régebben. Valószínűleg az idegen nyelvek tanulásának hatása, pontosabban a tanult idegen nyelv és a magyar nyelv szabályainak keverése okozza a személyes névmások (és a hónapok, ünnepek) nagybetűs kezdését.
A magyarban a tisztelet jeleként is csak magánlevelekben írható nagybetűvel a te, az ön és egyéb szavak, legalábbis a vonatkozó szabályzat szerint.
Ja, és kifelejtettem még egy okot: a sok-sok rossz példa hatása. Úgy látom, rád is hatott, Miquel...
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__helyesiras__487080..
Sejtettem. :D
A hibákat viszont kár meghagyni. Ha nem is hívod fel a figyelmet a helyesírási hibákra, legalább ne "terjeszd" a hibás alakokat. Tényleg sokat számít: minél többször látja valaki, annál jobban rögzül, de legalábbis elbizonytalanít. Tudom magamról, pedig én "grammarnáczi" vagyok. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!