Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Kinek van igaza ebben a...

Kinek van igaza ebben a helyesírási kérdésben?

2014. márc. 19. 20:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Túlkapás a "bebocsájtás" alakot elítélni.

Az ilyen és ehhez hasonló túlkapások következtében szegényedhet (!!) a magyar nyelv... :( Sajnos a szép, ízös őzéssel is ez a gond...egy szép őzés nem ugyanaz, mint a nákolás, vagy a suk-sükölés...

A grammar-nácik vögyék tudomásul, hogy néha éppen ők gyilkolják a magyar nyelvet, és tessék: "ízös", "vögyék" alakok aláhúzva...

2014. ápr. 3. 00:06
 12/14 BringaManó ***** válasza:

#10: Na, ebből elég, gyerekek! Hol a kandikamera??! Ez már legalább a negyedik olyan válasz két héten belül, hogy valaki tök normálisan belátja, hogy nem volt igaza. Szerintem feltörték a GYK-t, és valami megudvariasított robot válaszolgat. Ez tök gáz. Én nem ezért jöttem, hanem kulturálatlanul anyázni, alázni és beszólogatni! Kérem vissza a pénzem!...

;-)

Charlie, komolyra fordítva: köszönöm szépen a választ, megnyugodtam (több szempontból is :-).

2014. ápr. 3. 11:03
 13/14 BringaManó ***** válasza:
#11: Na, azért óvatosan: akkora nagy szakadék nincs az őzés, a nákolás, a suksükölés, a bocsájtozás -- vagy akár a pesti sajátságok között! Persze, nem ugyanaz, de azért azt az éles különbségtétel, amit a te "nem ugyanaz"-od sugall, szintén túlkapásnak tartom. De megbocsájtom. :-)
2014. ápr. 3. 11:06
 14/14 anonim ***** válasza:
13-ra. :D Nem jött be! Peace!
2014. ápr. 3. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!