Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Amikor 12-15 évesek voltunk,...

Amikor 12-15 évesek voltunk, akkor mi is számtalan helyesírási hibával küzdöttünk, vagy csak a mai fiatalság igénytelenedett így el?

Figyelt kérdés
2013. jan. 29. 11:55
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
100%

Én is.

A saját nevemben hagytam ki betűket 1972-ben.

2013. jan. 29. 12:10
 2/42 anonim ***** válasza:
100%

Hibáztunk mi is, de nem alapvető szavaknál amit már első osztályban megtanult az ember.

PL: Mi sosem írtuk azt hogy

lessz

mennyek (menjek helyett)

muszály

stb..

Ezeket a szavakat ha annak idején egy dolgozatban leírtuk volna, simán egyes lett volna a dolgozat.

2013. jan. 29. 12:26
 3/42 anonim válasza:
100%
Hmm. 13 vagyok és semmi baj a helyesírásommal. Az osztályom is viszonylag helyesen ír, de ez annak is betudható, hogy mi nem vagyunk annyira divatmajomfertőzött helyen. Ahogy itt elnézem viszont erről az oldalról is elég sok embernek kéne egy szótár.
2013. jan. 29. 12:26
 4/42 A kérdező kommentje:
Ja, tényleg, bocsi az általánosításért, de itt az oldalon aki le bír írni normálisan egy mondatot, azt már nehezen nézem 16 alattinak. Ráadásul sorra lehetnek pirossal aláhúzva a szavak, de ez a többséget nem érdekli.
2013. jan. 29. 12:35
 5/42 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van a 13 éves hozzászólónak. Nem minden esetben 13-16 évesek írnak ilyen borzalmasan. Sokszor van olyan kérdés ami házassági gondokról szól, és a kérdező képtelen egy értelmes mondatot leírni. Nem csak a helyesírása miatt hanem a fogalmazása miatt is. Amikor a végére oda is írja hogy hogy huszonéves illetve harmincvalahány éves.. én már nem is reagálok a kérdésére. Aki nem tiszteli meg normális írással azokat akiktől tanácsot vár, az nem is érdemli meg hogy tanácsot adjanak neki.
2013. jan. 29. 12:42
 6/42 anonim ***** válasza:
100%
viszont legtöbbször nem arról van szó hogy nem tudja helyesen leírni, csak egyszerűen nem érdekli
2013. jan. 29. 12:58
 7/42 anonim ***** válasza:
94%

Túl sok Leszarom tablettát zabálnak a mai fiatalok... :D

[link]

2013. jan. 29. 13:16
 8/42 anonim ***** válasza:
100%

Nekem csak általános isi elején volt bajom a helyesírással, de csak annyira, mint mindenki másnak, de felszívtam magam, és nyolcadikban megyei helyesírásversenyt nyertem :)

Épp ezért keseríti meg ennyire az életemet, hogy körülöttem mindenki lefossa a helyesírást, tisztelet a kivételnek.

2013. jan. 29. 13:19
 9/42 anonim ***** válasza:
100%
Én a napokban beleolvastam a 10-11 évesen írt naplómba. Néhány vesszőhibát leszámítva kb. ugyanolyan volt a helyesírásom, mint most. Nekünk ezt még első-második osztályban rendesen megtanították, onnantól kezdve, hogy írni és olvasni tanultunk, mindig javította a helyesírásunkat a tanító nénink. Nem csak magyarórán, hanem az összes többin is, egész alsó tagozatban, és a legtöbb tanár ezt a módszert folytatta felsőben is minden tantárgynál. Ma már van olyan szülő, aki azért balhézik, mert pl. egy történelem doglozatban a gyereke valami durva helyesírási hibát vétett és a tanár le merészelt vonni érte pontot annak ellenére, hogy nem magyarból írta a gyerek a dolgozatot. Ha a szülők is így állnak hozzá, akkor nem csoda, ha a gyerek nem tanul meg normálisan írni.
2013. jan. 29. 13:22
 10/42 anonim ***** válasza:
100%
Amikor iskolás voltam, még nem volt internet, így nyáron pl. úgy tartottuk a kapcsolatot a vidéki barátnőimmel, hogy leveleztünk, rendesen, postai úton. Nem mindegyikük volt kitűnő tanuló, de a levelekben szinte semmi helyesírási hiba nem volt. Most a hajamat tépem, amikor azt látom pl., hogy a 16 éves unokatesóm milyen helyesírással ír FB-ra, és nem azért, mert kapkod, hanem mert egyértelműen látszik, hogy nem tud helyesírni. Én nagyon sok versenyre jártam, mindig jó volt a helyesírásom. Azt hiszem, ez annak is köszönhető, hogy rengeteget olvastam (könyveket), és így berögzülnek a dolgok. A mai fiatalok már nem olvasnak, maximum a FB-on azt, hogy mit írnak a többiek borzalmas helyesírással, vagy internetes cikkeket, ami szintén gáz, mert azokban is nagyon sok hiba szokott lenni. Hiába, már az újságíróknak sem megy a helyesírás.
2013. jan. 29. 13:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!