Kinek van igaza ebben a helyesírási kérdésben?
hát igen, sok marhaságot (tárgyi tévedéseket is) összehordtak ott, de abba a nívós társalgásba inkább nem folynék bele...
mire vagy kíváncsi? van olyan szó, nem bunkóság, szabad használni -- mi a kérdés?
Ezt már odaát is írta valaki, és ott sem tudtam mire vélni. Hogy érted? Elmagyaráznád? (Valóban nem tudom, és nincs is etimológiai szótáram, a műveltségem pedig idáig már nem terjed. :-/ )
Köszönöm szépen előre is, ha tanulhatok valamit!
Ráadásul nekem jobban tetszik j-vel... mint ahogy a "szakajt", "veszejt" alak is magyaros, ízes hangzású szvsz.
Elég durva gramar-náci, aki a "megbocsájt"-ra ugrik... :D A nákolás, meg az igekötős igék föltűnően rossz alkalmazása ( "megkellene mondani" ) lényegesen irritálóbb...
Bringamanó
A kérdező egy linket is kitett. Ha rákattintasz, és megnézed ott a legutolsó hozzászólást, megkapod a választ.
Köszönöm. Ez volna?: "Bár a „bocsát” és „bocsájt” forma egyaránt használható mindegyik jelentéssel, (...)"
....
Na, inkább csak annyit mondok, hogy „újra játszhat”.
7-re. Ok, elcsesztem, mert eddig azt hittem, hogy:
a, megbocsájtok a volt barátnőmnek,
b, merőlegest bocsátok az "e" egyenesre.
Ezzel szemben az általam linkelt hivatkozásból kiderül, hogy mindkét esetben mindkét alak rendben van... Revideálom álláspontomat a két külön szótő ügyében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!