Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Miért nem tud írni a fiatalok...

Miért nem tud írni a fiatalok jelentős része?

Figyelt kérdés

Nem apróbb elgépelésekről van szó, amit akkor követünk le, ha nem figyelünk oda, hanem arra, hogy rengetegen képtelenek nagy kezdőbetűt használni, vesszők nélkül, egybe leírják az összetett mondatokat, mondatvégi írásjelekből pedig vagy egyet se tesznek ki, vagy tíz pontot, kérdőjelet vagy felkiáltójelet írnak egymás után.

A szánalmas helyesírásról meg ne is beszéljünk, még mindig röhögök, amikor eszembe jut az a gyerkőc, aki kioktatott valahogy úgy, hogy "muszály beszólnod az irásomra?" :)

Ha pedig valaki be merészeli írni a kérdésükre, hogy tanuljanak meg írni és/vagy fogalmazni, visszavágnak, hogy ez nem helyesírás témakör, vagy hogy "tudok helyesen irni csak nem akartam oda figyelni!!!!!"

2009. nov. 4. 16:55
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
47%
nem Értem Míröl besszélsz!!!!??!?!?!?!?!?
2009. nov. 4. 17:11
 2/27 anonim ***** válasza:
90%
Igen, a kérdésedet látva én is ezt a "nem akarok odafigyelni" dumát írtam volna elsőnek. Miért kell odafigyelni ahhoz, hogy valaki az anyanyelvén leírjon pár értelmes mondatot? Meg vannak ezek a menő "ien, oan, vaok" kifejezések, ettől kapok még idegbajt!
2009. nov. 4. 17:12
 3/27 anonim ***** válasza:
69%
Nekem meg beugatnak, amikor gyorsan gépelek és véletlenül felcserélek 2 betűt, vagy esetleg a mellette lévő billentyűt ütöm le. Előző voltam.
2009. nov. 4. 17:14
 4/27 anonim ***** válasza:
59%
Ezért használom én a róka böngészőt, és az mindig aláhúzgálja a helytelen szavakat. :) Ha esetleg valamit nem tudnék. A kérdésre válaszolva, nincs rá sokszor idő, hogy helyesen írjunk, tudom, hogy ez szomorú, de így van. Lerövidülnek a szavak, a nagy kapkodásban helytelenül írjuk a szavakat etc. Ez az internet egyik rossz hatása, felhígítja a nyelvet, nem tudom mit lehetne tenni ellene. Lustaságból sokszor én sem írom le teljesen a szavakat, annak tudatában, hogy úgy is mindenki képben van. Itt ahol nincsenek kötöttségek ezek elmennek.
2009. nov. 4. 17:17
 5/27 anonim ***** válasza:
64%
Mert az iskolában nem tanítják meg őket sem helyesen írni,sem fogalmazni.
2009. nov. 4. 17:18
 6/27 anonim ***** válasza:
91%
De könyörgöm, mit kell azon odafigyelni, meg mi kerül azon olyan marha sok időbe, hogy "menyek" helyett "menjek"-et írjál?!
2009. nov. 4. 17:26
 7/27 anonim ***** válasza:
55%
Mert nem úgy szokták meg hogy helyesen írnak, hanem "msn-esen". Habár ott sem értem, nekem sikerül mindenkinek válaszolnom akkor is ha kiírom a teljes szót, ami 3-4 betűvel több. Ez inkább valami csordaszellem szerintem....
2009. nov. 4. 17:27
 8/27 anonim ***** válasza:
53%
Az ilyen dolgok nem kerülnek sok időben, egyszerű figyelmetlenség, vagy ami még szomorúbb, nem tud helyesen írni, ennyi a válasz rá, ezen nincs mit szépíteni, de nekem a "muszály" a halálom :), azt még msnen is megszólom sokszor. :)
2009. nov. 4. 17:33
 9/27 anonim válasza:
20%

Én meg leszarom hogy hogy ír valaki mind addig amíg el tudom olvasni.. ez csak egy ok hogy beleköthesenek valamibe

a f*sz emberek.

2009. nov. 4. 17:40
 10/27 anonim válasza:
100%
Én nem szívesen válaszolok olyan kérdésre, ami igénytelenül van megfogalmazva és leírva, mert a rossz íráskép alapján egy iskolázatlan, műveletlen és buta ember jut eszembe, akinek hiába írnék értelmes választ, úgyse lenne képes felfogni, mert nincs annyi esze. :)
2009. nov. 4. 17:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!