Manapság miért ilyen magasak a fiatalok?
Figyelt kérdés
2011. aug. 12. 15:38
1/9 anonim válasza:
Szerintem ugyan olyanok, mint régen. Vannak magasabbak, alacsonyabbak, de az átlag 170-175 közötti a legtöbb.
2/9 anonim válasza:
Sok hormon és génmódosított ételek,italok ,víz miatt (is)
3/9 anonim válasza:
Főleg a szervezetbe bevitt aluminium ionok miatt. Régebben (nagymamáink) nagyrészt vas edényeket használtak főzéshez, mióta elterjedt az aluminium használata, folyamatosan nő az átlag magasság. (Hülyeségnek hangzik, de valóban kimutatott összefüggés létezik).
4/9 anonim válasza:
Nézz utána a "szekuláris trend" kifejezésnek.
5/9 anonim válasza:
Manapság sokkal több fehérjét juttatnak be a fiatalok a szervezetükbe, ennek is köszönhetően nőnek nagyra.
6/9 A kérdező kommentje:
Én olyan alacsony vagyok,hogy az osztálytársaim (8.osztály) 2-3-4 fejjel magasabbak mint én.:( De édesayámnál magasabb vagyok.
2011. aug. 12. 17:46
8/9 anonim válasza:
Azt mondják van összefüggés a tiszta levegővel is, meg igen a sok hormon, és vegyszer is lehet az oka amit megeszünk.
9/9 anonim válasza:
Meg elsősorban a fizikai munka hiánya.Ha megnézed a mai öregeket,azok kamaszkorban már mentek dolgozni,mert kellett kajálni.Ha pedig ilyen korban folyamatosan komoly fizikai munkának teszed ki a szervezetedet,akkor a növekedés lelassulhat,le is állhat,ez a gerinc terhelése miatt van.Elsősorban az nyúlik,hiszen az határozza meg a magasságunkat,legalábbis a felső testen.Függ persze a lábak hosszától is.
Azt is mondják,hogy az alkohol meg a cigi is gátolja a növekedést.Én ismerek egy csávót,27 éves,14 éves kora óta cigizik és 203 centi,valaki nem cigizik,mégse nagyobb 170-nél.Genetika is benne van ebben,de persze leginkább a külső hatások
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!