Mi a fenegyerek szó jelentése?
Figyelt kérdés
A Google hasznavehetetlen, pedig beírtam a 'fenegyerek jelentése' kulcsszót is, de arra is egy idióta, dinka filmet dobott ki (többek között).2013. aug. 12. 16:07
1/10 anonim válasza:
én olyasmi értelemben ismerem hogy laza, nagyon jó valamiben, van benne egy vakmerő, veszélyes sugallat is
2/10 anonim válasza:
Ez egy jelzős szókapcsolatból lett összetett szó (fene + gyerek). A "fene" főnév és melléknév is volt régen, melléknévként a jelentései: vad, kegyetlen, gonosz, iszonyú, fertelmes. Innen már össze lehet rakni.
3/10 BringaManó válasza:
Összerakni sok mindent lehet, de nem mindig vezet helyes eredményre. A fenegyerek a szótár szerint: "Féktelenül, gyakran vakmerően viselkedő, virtuskodó ember."
4/10 anonim válasza:
Biztos a fenevad (patás ördög,Sátán) gyerekére utalnak vele.
5/10 anonim válasza:
6/10 anonim válasza:
hallgasd végig mert csak úgy jó
7/10 anonim válasza:
ha fenegyerek vagy ezt hallgatod
8/10 anonim válasza:
Wow, micsoda basszus, egy élmény volt hallgatni. :)
BM, bocs, hogy csak most: oké, legyen igazad; de azért az összerakás is jó felé vezet. :)
9/10 anonim válasza:
Szerintem olyan mint a "rosszcsont" vagy csoda gyerek.
10/10 anonim válasza:
XD Rákerestem arra, amit mondtál és ez az első találat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!