A gitároktatás egyszó vagy két szó gitár oktatás?
Vagyis PROGRAMOZÁSt akartam írni. Már teljesen összezavarsz, mi fili... :D
Tehát okosgitár-programozás, mint ahogy most is lehetne (vagy van is) okostelefon-programozás.
"Vagy milyen kifejezéssel, elnevezéssel fogod illetni majd a (szerintem nem túl távoli) jövőben megjelenő "okosgitárok" (az okostelefonok és okostévék mintájára, lehet hogy már létezik is ilyen) felprogramozásával, vagyis oktatásával foglalkozó egyének tevékenységét? "
Tényleg létezhet ilyen. Ha valaki kitalálja, valaki meg is valósítja.
Talán "gitárok oktatása"
Így kikerüljük azt, hogy hogyan kell írni. :)
Ez így nem ér ám... Én köztudottan "műszaki értelmiségi" vagyok.
Nem használok GPS-t, nem rögzítek emlékeztetőt; és ha beírok egy új telefonszámot a telómba, nem használok rá külön szót. :D
Gitárom nincs, csak szintetizátorom, furulyám és fuvolám. Halványlila segédfogalmam sincs az elektronikus kütyük programozásáról és "tanításáról".
BRINGAAA, SEGÍTSÉÉÉÉG!!! :DDD
Amíg BM megérkezik, igyál egy kávét, vagy kettőt:
Mert mint tudjuk:
Vagy menj ki egy kicsit a szabadba:
:)
Másold a linket nyugodtan, megnézzük. :)
Én legalábbis biztos. Ha Bringa jó kisfiú akar lenni, akkor ő is. De ha ezért nem is, hát azért biztosan megnézi, hogy az orrom alá dörgölje, ha nem veszek észre egy-egy hibát. :D
Tökmindegy, hogy milyen folyamatról/tevékenységről van szó, ez független a "műszaki értelmiség"-ségtől: ha egy gitárral csinál valaki valamit, amit oktatásnak nevezünk (vagyis ha ő "gitárt oktat"), akkor az "a gitárnak az oktatása", és ha ezt jelöletlen birtokos jelzős összetétellel kívánjuk megfogalmazni, akkor az "gitároktatás", egybeírva. (Hiszen jelöletlen a köztük lévő birtokviszony, látod?)
Az egybeírás/különírás szempontjából tökéletesen indifferens, hogy már "foglalt"-e a szó.
Én szívesen átnézek honlapot – de ez esetben minek tenném, ha még ebben az egyszerű kérdésben sem vagy hajlandó hallgatni az okos szóra?
Nem(csak) a saját okos szavamra gondoltam, hanem a többi okoséra (is). :-)
Csak erről eszembe jutot, hogyha a gitároktatás szó azt jelenti, hogy az oktatás tárgyát a gitár használatával kapcsolatos tudás képezi, nem pedig azt, hogy a gitárt próbálják valamire megtanítani (azt hiába is tanítanák, mert neki nincs agya), akkor hogy viszonyl ehhez mondjuk a kutyakiképzés szó? Ott épp ellenkezőleg, a kutyát képezik ki és nem a kutya használtaával kapcsolatos kiképzésen vesznek részt emberek (bár átfedés lehet).
És a szakmunkásképzésben szakmunkára tanítanak meg embereket, míg a lőelemképzésben a lövéssel kapcsolatos ballisztikai paramétereket számolnak ki... de szép is a magyar nyelv. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!