Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » A gitároktatás egyszó vagy...

A gitároktatás egyszó vagy két szó gitár oktatás?

Figyelt kérdés

2013. júl. 11. 22:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Vagyis PROGRAMOZÁSt akartam írni. Már teljesen összezavarsz, mi fili... :D

Tehát okosgitár-programozás, mint ahogy most is lehetne (vagy van is) okostelefon-programozás.

2013. júl. 13. 12:24
 12/21 anonim ***** válasza:

"Vagy milyen kifejezéssel, elnevezéssel fogod illetni majd a (szerintem nem túl távoli) jövőben megjelenő "okosgitárok" (az okostelefonok és okostévék mintájára, lehet hogy már létezik is ilyen) felprogramozásával, vagyis oktatásával foglalkozó egyének tevékenységét? "

Tényleg létezhet ilyen. Ha valaki kitalálja, valaki meg is valósítja.

Talán "gitárok oktatása"

Így kikerüljük azt, hogy hogyan kell írni. :)

2013. júl. 13. 12:48
 13/21 anonim ***** válasza:
Az okosgitár-programozás jobban hangzik.
2013. júl. 13. 12:49
 14/21 anonim ***** válasza:
A programozás azt jelenti, hogy egy programozó szoftvert ír egy hardver (pl. egy okosgitár) funkcióinak használatához, működésének irányításához. De hogyan nevezed azt a folyamatot, aminek során a már kész, megírt program használatával, az adatbázisában eltárolt minták bővítésével pl. új hangmintákat, effekteket, akkordokat tanítasz otthon a gitárodnak? Ehhez semmiféle programozói tudásra sincs szükséged, egy árva programsort sem kell írnod, csupán pengetni kell tudnod a gitárodat. Mint ahogyan egy okostelefon tanításához sincs szükséged semmiféle programozói tudásra, ismeretre ahhoz, hogy új funkciókkal bővítsd a tudását (pl. új programok letöltésével, már általa megtanult programok adatbázisának bővítésével, stb.). Ezt a tanítási folyamatot hogyan nevezed? (Mert szerintem Te sem a telefonod programozásának hívod azt, mikor új telefonszámot vagy GPS-koordinátát vagy emlékeztetőt rögzítesz a telefonod memóriájában.)
2013. júl. 13. 12:50
 15/21 anonim ***** válasza:
79%

Ez így nem ér ám... Én köztudottan "műszaki értelmiségi" vagyok.

Nem használok GPS-t, nem rögzítek emlékeztetőt; és ha beírok egy új telefonszámot a telómba, nem használok rá külön szót. :D

Gitárom nincs, csak szintetizátorom, furulyám és fuvolám. Halványlila segédfogalmam sincs az elektronikus kütyük programozásáról és "tanításáról".

BRINGAAA, SEGÍTSÉÉÉÉG!!! :DDD

Amíg BM megérkezik, igyál egy kávét, vagy kettőt:

[link]

Mert mint tudjuk:

[link]

Vagy menj ki egy kicsit a szabadba:

[link]

:)

2013. júl. 13. 13:44
 16/21 A kérdező kommentje:
A honlapom szövegét nem nézné át innen valaki? Fizetni sajnos nem tudok érte csak egy köszönömmel, viszont nem sok szöveg. :)
2013. júl. 13. 18:08
 17/21 anonim ***** válasza:
80%

Másold a linket nyugodtan, megnézzük. :)

Én legalábbis biztos. Ha Bringa jó kisfiú akar lenni, akkor ő is. De ha ezért nem is, hát azért biztosan megnézi, hogy az orrom alá dörgölje, ha nem veszek észre egy-egy hibát. :D

2013. júl. 13. 19:03
 18/21 andreandi ***** válasza:
Én is megnézem, szeretek hibákra vadászni! :-)
2013. júl. 14. 01:11
 19/21 BringaManó ***** válasza:

Tökmindegy, hogy milyen folyamatról/tevékenységről van szó, ez független a "műszaki értelmiség"-ségtől: ha egy gitárral csinál valaki valamit, amit oktatásnak nevezünk (vagyis ha ő "gitárt oktat"), akkor az "a gitárnak az oktatása", és ha ezt jelöletlen birtokos jelzős összetétellel kívánjuk megfogalmazni, akkor az "gitároktatás", egybeírva. (Hiszen jelöletlen a köztük lévő birtokviszony, látod?)

Az egybeírás/különírás szempontjából tökéletesen indifferens, hogy már "foglalt"-e a szó.

Én szívesen átnézek honlapot – de ez esetben minek tenném, ha még ebben az egyszerű kérdésben sem vagy hajlandó hallgatni az okos szóra?

Nem(csak) a saját okos szavamra gondoltam, hanem a többi okoséra (is). :-)

2013. júl. 14. 04:25
 20/21 anonim válasza:

Csak erről eszembe jutot, hogyha a gitároktatás szó azt jelenti, hogy az oktatás tárgyát a gitár használatával kapcsolatos tudás képezi, nem pedig azt, hogy a gitárt próbálják valamire megtanítani (azt hiába is tanítanák, mert neki nincs agya), akkor hogy viszonyl ehhez mondjuk a kutyakiképzés szó? Ott épp ellenkezőleg, a kutyát képezik ki és nem a kutya használtaával kapcsolatos kiképzésen vesznek részt emberek (bár átfedés lehet).

És a szakmunkásképzésben szakmunkára tanítanak meg embereket, míg a lőelemképzésben a lövéssel kapcsolatos ballisztikai paramétereket számolnak ki... de szép is a magyar nyelv. :)

2013. júl. 14. 07:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!