Ebben a pársorban van valami helyesírási hiba?
YX-nak hívnak 1995-ben születtem Pesten és programozással szeretnék majd foglalkozni.
Pár éve kezdtem a programozást a suliban PASCAL nyelven,és nagyon megtetszett azóta gőzerővel
hajtok,hogy felvegyenek az egyetemre.
Kitűzött cél Programtervező informatika
#10:
"A kérdésre válaszolva: én 8–10-et találtam."
A 8-10 itt hozzávetőlegességet fejez ki, és nem tól-ig viszonyt, ugye? (Ha igen, akkor nem nagykötőjel, hanem sima kötőjel a helyes.)
És a kérdésre válaszolva: Igen, van.
;-)
(Ide a pirosakat! Mindet! :-)
@ BelekötMásba:
"Ha igen, akkor nem nagykötőjel, hanem sima kötőjel a helyes."
Ne tessék trehánykodni, kérem: nincs "sima kötőjel", mint ahogy nincs "hullámos kötőjel" vagy "érdes kötőjel" sem. :P
BW nem beszélni alienek nyelvét. Alien szótára sincs.
És pláne nem csinálni meg alienek helyett semmit. :P
YX-nak hívnak, 1995-ben születtem Budapesten. Programozással szeretnék foglalkozni.
Néhány éve kezdtem a programozást iskolában, Pascal nyelven. Nagyon megtetszett, azóta gőzerővel
hajtok, hogy felvegyenek az egyetemre. Kitűzött célom, hogy a programtervező informatika területén helyezkedhessek el.
A javításaim:
- Az évszám előtt hiányzott a vessző.
- A Pest szó Budapest helyett szleng.
- A két mondatot szétválasztottam, mert nincs közük egymáshoz.
- A majd szót töröltem.
- A pár nem elegáns megfogalmazás.
- A suli szó szintén szleng.
- A Pascal nem mozaikszó, csak a kezdőbetűjét kell nagybetűvel írni. Elé vesszőt tettem.
- Itt is külön mondatba szedtem a tagmondatokat, sokkal elegánsabb.
- Megtetszett szó után vessző kell.
- A vesszők után szóköz kell.
- Az utolsó mondatnak így se füle, se farka, átírtam.
"Kitűzött célom, hogy a programtervező informatika területén helyezkedhessek el."
Na, ide azt a szőrszálat, hadd hasogassam!
A programtervező informatika "területén" nem lehet elhelyezkedni. Dolgozni vagy munkát keresni viszont igen.
(Persze ez csak az én egyéni véleményem, lehet, hogy ti másképp látjátok!)
Julianna, tényleg csak a tiéd, a köznyelv mást tükröz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy az én egyéni véleményem is az, hogy teljesen megfelelő az, hogy elhelyezkedni egy területen (akár ilyen "átvitt értelemben", szakterületre vonatkoztatva – de ez már nem is számít átvitt értelműnek szerintem, annyira bevett fordulat).
Keress másik szőrszálat! :-)
Édes-kedves BeleszólMindenbe,
Ha nem vagy kopasz, ugyan küldj már egy hajszálat, négybe akarom vágni!
Abban persze igazad van, hogy ez a kifejezés elterjedt. De én már akkor sem szerettem, mikor még gyermekéveit élte...
Az ötvenes-hatvanas évek "tiszteletreméltó" vezetőinek volt kedvenc szójárása!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!