Önéletrajzba helyesírási hiba? Mennyire veszik komolyan?
Nem tudni, szerintem ez cégfüggő, de hadd segítsek egy kicsit: önéletrajzbaN és ,,Lehet, hogy ezért.."
Hátha a következő jobban sikerül. Mondjuk ne is legyen következő, mert reméljük, hogy felvesznek. ;)
Dolgoztam olyan főnők mellett, aki azokat a CV-ket, amelyekben akár egyetlen hiba is volt, olvasatlanul széttépette és kidobatta velünk. Többektől hallottam, hogy ez nagyjából máshol is így megy. Az az általános felfogás, hogy aki nem vesz annyi fáradságot sem, hogy utánanézzen a pontos helyesírásnak, abból nem lehet lelkiismeretes munkaerő.
Persze egy elfelejtett pont nem számít komoly hibának, de a figyelmetlenséget sem szeretik ezek a "főfőnökök"... Pedig a titkárnőjük nélkül ők is a béka s.egge alatt lennének, ha nekik kellene valamilyen komoly dolgot írni, még ha egyébként magas is a végzettságük!
Remélem, kérdező, sikerülni fog, de azért máskor figyelj oda vagy ellenőriztesd másokkal is a leveledet, ha nem vagy biztos a dolgodban.
Sok sikert!
Ne bánkódj, legközelebb már biztos jó lesz. Nekem kb. 99,9%-os a helyesírásom (Sváb-hegy vs. Svábhegy típusú dolgok az egyedüliek amiket nem bírok fölfogni és megjegyezni), viszont szeretek gyorsan gépelni és emiatt sok mindent elírok. Plusz angol wordom van és ha nem állítgatom be külön, nem csekkolja a magyar helyesírást. Így fordulhatott elő hogy vagy 6 helyre elküldtem egy olyan cv-t amiben az "eredményorientáltság" szót "eremdényorientáltságnak" írtam. Mondjuk azt biztos levették belőle, hogy hasraütésszerűen írtam be magamról tulajdonságokat. De legalább nem kopipészt! Ezt se értékelték, mert nem hívtak be aztán egyik helyre se ezek közül.
"olvasatlanul széttépette és kidobatta velünk"
Kicsit se lehet idegbeteg az a fazon! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!