Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Önéletrajzba helyesírási...

Önéletrajzba helyesírási hiba? Mennyire veszik komolyan?

Figyelt kérdés
Már miután elküldtem vettem észre hogy a kft-k, zrt-k után nem volt pont csak 1-2-nél. Fel se tűnt, elsiklottam felette. Mennyire nézik ezt meg? Volt diákmunkák cégneveinél maradtak le. Lehet ezért nem hívnak be?
2013. márc. 11. 18:22
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudni, szerintem ez cégfüggő, de hadd segítsek egy kicsit: önéletrajzbaN és ,,Lehet, hogy ezért.."

Hátha a következő jobban sikerül. Mondjuk ne is legyen következő, mert reméljük, hogy felvesznek. ;)

2013. márc. 11. 18:31
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem a pont nem olyan nagy hiba, lehet ők sem veszik észre.
2013. márc. 11. 19:28
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) Sajnos már általánosban is rájöttek, hogy a helyesírás nem az erősségem. Szerintem észrevették, mert az egyiknél ki is tettem :( Csak hát a legutolsónál, de feltűnő szerintem. Remélem hogy csak nekem. Bár hirdetés nélkül küldtem, szóval nem meglepetés hogy nem keresnek.
2013. márc. 11. 19:48
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Dolgoztam olyan főnők mellett, aki azokat a CV-ket, amelyekben akár egyetlen hiba is volt, olvasatlanul széttépette és kidobatta velünk. Többektől hallottam, hogy ez nagyjából máshol is így megy. Az az általános felfogás, hogy aki nem vesz annyi fáradságot sem, hogy utánanézzen a pontos helyesírásnak, abból nem lehet lelkiismeretes munkaerő.

Persze egy elfelejtett pont nem számít komoly hibának, de a figyelmetlenséget sem szeretik ezek a "főfőnökök"... Pedig a titkárnőjük nélkül ők is a béka s.egge alatt lennének, ha nekik kellene valamilyen komoly dolgot írni, még ha egyébként magas is a végzettságük!

Remélem, kérdező, sikerülni fog, de azért máskor figyelj oda vagy ellenőriztesd másokkal is a leveledet, ha nem vagy biztos a dolgodban.

Sok sikert!

2013. márc. 12. 00:24
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Hát, ez tényleg figyelmetlenség volt. Az a vicces hogy átolvastattam. Ráadásul a mot. levélben is találtam már azóta hibát mert a word nem szedte ki sajnos :S Hát, hátha azért eltették, bár nem sok esélyem lenne ezeken a helyeken, szóval lehet majdnem mindegy is. Csak azért bánt, mert tényleg foglalkoztam vele. Meg még 2 emberrel is átnézettem.
2013. márc. 12. 10:40
 6/6 anonim ***** válasza:

Ne bánkódj, legközelebb már biztos jó lesz. Nekem kb. 99,9%-os a helyesírásom (Sváb-hegy vs. Svábhegy típusú dolgok az egyedüliek amiket nem bírok fölfogni és megjegyezni), viszont szeretek gyorsan gépelni és emiatt sok mindent elírok. Plusz angol wordom van és ha nem állítgatom be külön, nem csekkolja a magyar helyesírást. Így fordulhatott elő hogy vagy 6 helyre elküldtem egy olyan cv-t amiben az "eredményorientáltság" szót "eremdényorientáltságnak" írtam. Mondjuk azt biztos levették belőle, hogy hasraütésszerűen írtam be magamról tulajdonságokat. De legalább nem kopipészt! Ezt se értékelték, mert nem hívtak be aztán egyik helyre se ezek közül.

"olvasatlanul széttépette és kidobatta velünk"

Kicsit se lehet idegbeteg az a fazon! :D

2013. márc. 16. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!