Önéletrajzba pályakezdőként be szeretném írni a diákmunkáim. Hogyan? Több helyen is voltam de csak pár hetet, hónapot, de így feltüntetve nagyon sok. Jó pontnak számít?
Mindenképpen!
Általános tapasztalatom az utóbbi évekből, hogy azok a csoporttársaim, akik végigdolgozták az egyetemet, akár csak úgy, hogy mellé ketteseik is voltak többnyire, könnyebben találtak munkát, mint azok, akik szín ötössel nem dolgoztak. Persze ez most nagyon két véglet volt, de alapvetően azt vettem észre, a munkáltatók jobban szeretik azokat, akik már akármilyen munkatapasztalattal mennek hozzájuk, egyszerűen csak mert van tapasztalatuk egy munkahely működésében és mondjuk tudják, hogy mit tehetnek meg alkalmazottként és nem csak a rossz értelemben, hanem a feljebbjutásért is.
Én is könnyen kaptam munkát, pedig nem kifejezetten egy hiányszakmából diplomáztam. Nem tudom, van-e közvetlen köze ennek ahhoz, hogy 4,5 évet dolgoztam az 5-ből, 3 helyen. A munkáimnak semmi köze nem volt a diplomámhoz.
A hosszabbakat (minimum 3-4 hónap) írd le kicsit részletesebben, hogy hol és mennyi időt. A rövidebbeket csak említsd meg kb így:
mamutkékítő, XY vállalat
2006.01.01-2006.02.02.
A hosszabbakhoz mehet egy kis rizsa is, hogy mennyi is milyen tapasztalatot szereztél ott (kooperáció munkatársakkal, ügyfelekkel való bánásmód, stb). Ha akarnak, majd személyesen úgy is jobban rákérdeznek.
És gondold végig:
Az baj, hogy a fél önéletrajzod kezdőként abból áll, hogy hol szereztél tapasztalatokat korábban?
Szerinted baj az, hogyha pályakezdőként az önéletrajzod több mint fele abból áll, hogy milyen munkahelyeken dolgoztál korábban? Ha én munkáltató lennék, ez inkább pozitív kicsengésű lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!