Pályakezdőként érdemes már most egy ilyen állást elvállalni? Vagy várjak még, hátha találok szakmámhoz kapcsolódó munkát? Ennyit jelent a "start kártya"? Lehet elvágom így az esélyeim?
Én a helyedben tuti megpróbálnám ezt a munkát.
Bár.. attól függ, milyen diplomát kaptál.
Mindenképpen jó lenne megpróbálni (nem csak ezt, másokat is), már csak azért is, hogy elindítsd a 'pályázási' folyamatot. (Nem tudom szebben megfogalmazni.)
Behívnak interjúkra, nagyjából képet kapsz a lehetőségeidről (milyen pozíciókra, milyen fizetéssel stb. számíthatsz), így mire megérkezik majd a nyelvvizsga-bizonyítványod, már X interjún túl leszel, az ott szerzett tapasztalatok birtokában.
A Start-kártya csak akkor lesz lényeges, amikor tényleges felvételre kerül sor, ez időben is elhúzódhat. (Példának írom, hogy január 8-án jutottam be interjúra ahhoz a céghez, akiknek nov. 27-én küldtem önéletrajzot.)
+ még ha fel is ajánlják az állást, akkor sem kötelező elfogadni, ha mellette akad más (a szakmádban), ami jobban passzol hozzád, te választasz ;)
Még valami: ha magánszektorban keresel, szerintem már most is megpályázhatsz szakmádba illő állásokat is. A végzettséged, nyelvvizsgád megvan, ha mondjuk 1-2 hónapon belül találsz munkát, felvételkor már igazolni is tudod. (Tapasztalat, hogy magánszektorban ezt nem nézik annyira szigorúan.)
Állami szektorban más a helyzet (kórház, iskola, önkormányzat, NAV stb.), mert ott már az önéletrajzban is fel kell tüntetni a végzettséget igazoló dokumentumokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!