Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Ki van velem? Védjük meg a...

Ki van velem? Védjük meg a magyar nyelvet és a helyesírást! Le a divatmajmokkal!

Figyelt kérdés
Elegem van már a sok kis 15 éves p***ból, akik divatból elcsicsásítják az írást, pl v helyett w, tetszik helyett teccik és még sorolhatnám! Az oldal moderátorainak azért figyelnie kéne erre is, nem csak magában a kérdésben kellene kijavítani ezeket a hibákat, hanem a leírásban is! Nem ártana, ha a mai fiatalság megtanulna írni a saját anyanyelvén, hisz nemsokára ők lesznek a felnőtt generáció, ami jelen esetben elég elkeserítő egy tény...
2009. szept. 7. 22:29
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
0%

"Drága kicsi fiú...le merem fogadni, h egy pedál vagy,"

Az mi? Legújabb szleng, amiről lemaradtam?:D

"akire nem is néznek rá a lányok. Csak az irigység váltja ki belőled mindezt."

Micsoda logika... elárulnád, hogy ez hogy jött ki?xd De most komolyan, hogy a f*szba jön ide mindez? Én elismerem, hogy néha gyerekes vagyok, de komolyan nézz már magadra, valaki benyög neked egy sértést, és már elkezded a jó öreg dumát, hogy "gyere és nézz a szemembe". Most kérdezném, hogy birkozószart ettél-e, de gondolom akkor is besértődsz, és a következő az lesz, hogy szólsz a bátyádnak vagy a haverjaidnak. A hülyézésért elnézést kérnék, mert kicsit elhamarkodott volt, de most már kezdem azt hinni, hogy nem volt indokolatlan. Nem lehetsz sokkal több nálam, akinek van egy kis esze, abból egy lehülyézés ezt nem váltja ki.

Az e-maileddel kapcsolatban meg annyit, hogy nem fogom ezzel fárasztani magam, volt már dolgom agresszív keménygyerekekkel, a legjobb kiröhögni őket.

Minden jót!

2010. ápr. 12. 14:40
 32/35 anonim ***** válasza:
53%

"volt már dolgom agresszív keménygyerekekkel, a legjobb kiröhögni őket."

Én nem azért mondtam, hogy írj egy mailt, hogy mutassam meg, hogy kivel beszélj legközelebb így, hanem azért mert kíváncsi lennék, hogy mekkora szád van ha éppen a szemembe nézel. Figyelj...lehet, hogy hülye vagyok, de legyél férfi és mondd a szemembe. Sok ilyen nagypofát láttam már, mint te...névtelenül ne oszd az észt.

"Most kérdezném, hogy birkozószart ettél-e, de gondolom akkor is besértődsz, és a következő az lesz, hogy szólsz a bátyádnak vagy a haverjaidnak."

Miért szólnék valakinek is? Egy ilyen szájhős, kocka gyerekkel nagymamám is elbánik(pedig már nagyon idős).

Egy utolsó dolog, hogy az ember akkor sérteget valakit, vagy káromkodik ha ideges. Az ember akkor válik idegessé, amikor kezdi észrevenni, hogy hoppá, mégsincs igaza. Na látod?...engem nem láthatsz idegeskedni vagy káromkodni...esetleg sértegetni, mert nyugodt vagyok, azaz tudom, hogy igazam van. Minden mondatod rólad árulkodik.

2010. ápr. 12. 17:58
 33/35 anonim ***** válasza:
67%
Tudnék választ írni, de azt javaslom, fejezzük be ezt az egész hülyeséget, mert semmi értelme kettőnknek itt vitatkozni, csak szétOFFoljuk a kérdést, a kérdezőnek teszünk rosszat.
2010. ápr. 12. 19:49
 34/35 1,3,7-trimetilxantin válasza:

Ez a "w" dolog lecsengőben van.

Mint azt előttem is írták már, valóban kialakulóban van az élőírás, ami természetesen teljes káosszal jár. Majd letisztul, a nyelvújításnak is voltak furcsa vívmányai.

Sok ilyen helytelenül írt szónál szarkazmust jelöl a helytelen írás, ha jobban megfigyeljük (ami mondjuk nem jelenti azt, hogy nincsenek félanalfabéták a neten tucatszám), vagyis a nyelvünk új kifejezőeszközökkel bővült, aminek szerintem örülhetnénk. UGYE TE IS IDEGES, KIABÁLÓ HANGOT KÉPZELSZ A NAGYBETŰKHÖZ? Van értelme, csak még nem foglalták helyesírási kézikönyvbe.

Engem személy szerint sokkal jobban zavar, mikor emberek külön írják az ige előtt álló igekötőket és fogalmuk sincs az összetett szavakról, de ez nem trend, hanem valami gond van a nyelvtan órákon.

2015. aug. 23. 16:39
 35/35 anonim ***** válasza:
Nem értek egyet. Mire lenne ez jó?
2016. márc. 3. 18:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!