Ki van velem? Védjük meg a magyar nyelvet és a helyesírást! Le a divatmajmokkal!
Az a baj, hogy úgy sem tudsz tenni ellenük semmit. Annyira menőnek hiszik, hogy ha mindenki körberöhögi őket akkor sem veszik észre hogy nevetségesek.
Hozzátenném nekem is volt olyan korszakom amikor w-vel írtam meg minden. De már rég kinőttem, most nagyon zavar az ilyen. Szóval szerintem nem olyan rossz a helyzet mint amilyennek látszik. Ők is kinövik majd.
Támogatom!
Kéne indítani egy online petíciót, kiváncsi lennék hányan írnák alá?
A párommal sokat beszélünk arról, hogy milyen fájdalmas msn-en így beszélgetni( pl. unokatesómmal aki 13 éves ). Vagy olvasni valamit a neten ilyen formában.
Tényleg gyalázatos.
Attól még, hogy így írják, nem azt jelenti, hogy nem tudják helyesen leírni. Elcsicsásítani nem szoktam, viszont csevegésben szoktam rövidíteni (sztem, valszeg), mert így gyorsabb, és folytonosabb a beszélgetés. Teccik-et is szoktam, meg olyat, hogy fexik, ezeket meg azért, mert viccesek szerintem. Ha jó kedvem van, gyakran így írok, akikkel csevegni szoktam, tudják, hogy ilyenkor hogy kell érteni, ezért nálam például egyfajta stilisztikai eszköz, hangulatkifejezésre használom (mert az emotikonokat nem szeretem) :)
A magyar helyesírás nem fog megváltozni néhány divathullám miatt. Az angolok sem tiltakoznak a hackerek ellen, amiért saját torzított angol írást használnak. Így lesz a hacker-ből hax0r, a owned-ből pwned, a rules-ből rulz. Sajátos nyelvi jelenséggel van dolgunk, szerintem érdemes lenne vele komolyabban foglalkozni, milyen indíttatásai és jellemzői vannak.
Az a baj, hogy ha nagyon sokáig így írnak, akkor ezt szokják meg, és később is használni fogják, ha pl. munkahelyen lesznek. Elfelejtenek rendesen írni. De ezt is talán Amerikának köszönhetjük. Onnan jött, szinte biztos vagyok benne. Amolyan szleng-et használnak.
A magyar nyelv szép és nem szabad hagyni, hogy ennyire le legyen rontva!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!