Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Ki van velem? Védjük meg a...

Ki van velem? Védjük meg a magyar nyelvet és a helyesírást! Le a divatmajmokkal!

Figyelt kérdés
Elegem van már a sok kis 15 éves p***ból, akik divatból elcsicsásítják az írást, pl v helyett w, tetszik helyett teccik és még sorolhatnám! Az oldal moderátorainak azért figyelnie kéne erre is, nem csak magában a kérdésben kellene kijavítani ezeket a hibákat, hanem a leírásban is! Nem ártana, ha a mai fiatalság megtanulna írni a saját anyanyelvén, hisz nemsokára ők lesznek a felnőtt generáció, ami jelen esetben elég elkeserítő egy tény...
2009. szept. 7. 22:29
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
Egy időbe nagyon rákaptam az ilyenre, (cs=ts, i=ee, v=w, meg hasonlók), de hamar leszoktam róla. Szerintem ez csak múló hóbort, legalábbis remélem. Rövidíteni szoktam, msnen szinte nem is lehetne másképp írni. Fórumokon meg ilyen helyeken igyekszek rendesen kifejezni magam, suliban meg aztán főlegXD Kíváncsi vagyok, mit kapnák, ha ilyen "nyelvezettel" írt dogát adnák be...
2009. szept. 10. 19:15
 22/35 anonim válasza:

Veled vagyok :D

13/F

2009. szept. 12. 12:37
 23/35 Brain Storming ***** válasza:
75%

Miért kellene megvédeni a helyesírást? Meg egyáltalán - a nyelvet? Aztán meg: ki ellen? Kivel szemben? Miért? A mai kommunikációs formák, elsősorban az írott formák már nemcsak papíron megjeleníthető formák, hanem elektronikus úton is - inkább örülnünk kellene, hogy írásban is tudunk hatékonyan, gyorsan kommunikálni! Új jelenség az írott stílusban megjelenő temérdek változat megjelenése... bosszankodni lehet miatta, de praktikusabb, egyszerűbb, megnyugtatóbb elfogadni, h a technikai és telekommunikációs forradalom az írásmódunkban is új jelenségeket hozott. Homo Sapiensek vagyunk, az ég szerelmére, mesterei az újításoknak, kreativitásnak. Ne jöjjünk már itt is aféle "bezzeg az én időmben" szöveggel - aki nem hülye, az megérti, h a fiatalok és a közvetlenül kommunikálók mit akarnak írni, ha nem, akkor meg rá kell kérdezni. Ha meg nagyon nem értjük, akkor lehet, h nem is nekünk szól!

Attól az még ugyanaz a nyelv, csak a megjelenésmódja más - miért kellene ezen csodálkozni, hiszen diáknyelv is van, meg különféle rétegnyelvek. A jelenlegi időszak az írott stílus gazdagodása többféle variációval - ennek most jött el az ideje.

Én mondom, boldog ember az, akinek iesmin van ideje bosszankodni:)))

Brain Storming

2009. szept. 13. 02:41
 24/35 A kérdező kommentje:

utolsó válaszoló:

képzeld boldog vagyok, és ha már a 12 évesek feltehetnek olyan kérdéseket, hogy "lefeküdtem a pasimmal óvszerrel akkor most terhes vagyok?" akkor szerintem én is feltehetek ilyen kérdést... mellesleg nem hiszem, hogy a nyelv "rövidítésére, a kommunikáció meggyorsítására" szolgál az, ha a V helyett W-t írnak. Volt egy olyan kérdés, ahol vagy 60 sornyi leírás volt, és a kérdező a szóban forgó divatmajmok közé tartozott... mondanom sem kell, az első válasz az volt, hogy "bocs de nem olvastam végig" mivel a kérdező a saját és a generációja divatnyelvén írta a leírást... én kimásoltam az egész szöveget, beraktam word-be azt cserével átvarázsoltam a szöveget, és mindjárt érkeztek normális válaszok, nem csak olyan, hogy tanulj meg írni.

Nekem ez a véleményem, és nagyon idegesít, amikor meglátok egy ilyen nyelven íródott szöveget. Ebből látszik, hogy a kérdező milyen színvonalon van. Na meg ha valakinek sikerül kihámoznia a kérdés értelmét (ha van), akkor bizonyíték is van arra, hogy nem csak a szöveg utal arra, hogy a kérdező IQ-ja minuszban van.

2009. szept. 16. 17:43
 25/35 anonim válasza:
100%

engem is idegesít ez, na meg az, hogy mostanában az kezd a "menő" lenni, ha valaki ékezetek nélkül ír. de biztosan én vagyok a konzervatív...

15/N

2010. jan. 4. 03:34
 26/35 anonim ***** válasza:
53%

Na akkor most indítsatok forradalmat. Csak azt hajtogatjátok, hogy ez a menő, de le merem fogadni, hogy ezt is egy olyan kezdte el aki látta, hogy van aki sikeresebb az ilyen menő írással. Kezdjétek ti is, hogy ezek a mai fiatalok, mint nagyapáink. Mindenki úgy ír ahogy neki éppen tetszik. Ha neked nem jön be a stílusa menj odébb és ne indítsál tömeghisztériát. Én sem vagyok fiatal, de mikor az voltam nekem se tetszett, hogy mindenért leszóltak a nagyobbak, csak mert ők anno nem így csinálták. Lehet, hogy sokáig megmarad az írásod, de akkor figyeld azt is, hogy mit írsz ne csak, hogy hogyan. Ha éppen akkora úri fiucska lennél akkor civilizáltabb dolgokat írtál volna kedves kérdező, és nem divatmajmoznál.

Üdv, s ha már tudsz helyesen írni, akkor már csak a szavaidat kell megválogasd.

2010. jan. 4. 14:21
 27/35 anonim válasza:

Veled vagyok, kedves kérdező!

14/L

2010. ápr. 10. 22:34
 28/35 anonim ***** válasza:
33%

ilyen hülye kérdések felrakására kár pazarolni a sávszélességet.

Nem tudom hány éve vagy, hogy van-e gyereked. De ha van/lesz akkor bizti a katolikus iskolába fog járni és nagyon konzervatívan fogod nevelni.

Én egy-két embernél fedeztem fel ezt a w meg ts lázat. Nincs annyira elterjedve, mint amennyire te ezt felfújod. Egyszerűen fiatalok. Te is fiatalkorodban tettél olyan dolgokat amire azt mondtad hogy menő, de a társaságodban furán néztek.

2010. ápr. 10. 22:51
 29/35 anonim ***** válasza:
32%

"Én egy-két embernél fedeztem fel ezt a w meg ts lázat. Nincs annyira elterjedve, mint amennyire te ezt felfújod. Egyszerűen fiatalok. Te is fiatalkorodban tettél olyan dolgokat amire azt mondtad hogy menő, de a társaságodban furán néztek."

Hülye vagy.

Képzeld, én is fiatal vagyok, és én sem írok így. Miért? Mert ez nem lázadás, és nincs magasabb célja, mint pl. valaminek az elfogadtatása. Nem. Ez egyszerűen az amerikai befolyás és úgy alapjában véve az angol nyelv majmolása. Nem gondolja át senki, hogy miért menőbb angolul leírni valamit, mint magyarul. A helyesírás pedig egy egyezmény, amit mindenkinek be kell tartania, mint a KRESZ-t, és normális kellene, hogy legyen az, hogy aki nem tartja be, azt kinézik. Mert ez az intelligenciát jelzi. Ja, hogy már az se menő? Én kérek elnézést... És ez nem függ össze a fiatalsággal. Nézd meg Kosztolányit meg Karinthyt, fiatalok voltak, hülyültek ők is, de kultúráltan, és attól még verseket is írtak.

Attól, hogy fiatal valaki, még lehet esze.

17/f

2010. ápr. 10. 23:07
 30/35 anonim ***** válasza:
53%

Kedves 23:07. Gondoltam, hogy művelt ember vagy, de mivel simán lehülyéztél látom, hogy csak ennyire vagy képes.

Te sem úgy írsz, mint Kosztolányi, vagy Karinthy. Te csak azt hiszed, hogy a tiéd a helyes írás.

Amúgy, miért ne vennénk példát az angol nyelvtől? Olyan amilyen, de világnyelv lett. Ezt nem szabad elfelejteni.

Drága kicsi fiú...le merem fogadni, h egy pedál vagy, akire nem is néznek rá a lányok. Csak az irigység váltja ki belőled mindezt.

És még egyszer mondom: ne legyetek olyan konzervatívak. A nyelv úgyis megváltozik, csak lesznek olyanok akik csak a régit sirassák. Például a kommunizmust leváltották, de sok öreg azt hajtja, h abban az időben jobb volt az élet.

U.I...Én nem tartok senkit se hülyének, mert másak az elvei. Szóval, ügyes vagy, hogy ilyen helyesen írsz...csak kár, hogy műveletlen vagy. Amúgy ha van bátorságod a szemembe mondani, hogy hülye vagyok, írj egy mailt.

2010. ápr. 12. 00:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!